מין לא מוגן

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/02/2014 | 21:42 | מאת: בחור

דר' יקר- יש לי שאלה דחופה . אנא ענה לי במהירות... קיימתי סקס עם בחור אלמוני ואני חדרתי אליו. לקח דקות ספורות עד שגמרתי בתוכו. זה היה ללא קונדום. לא היה דם ולא התאמצתי כלל לחדור אליו.הסקס כלל רק את החדירה הזו למספר דקות קצרות. מה הסיכוי שנדבקתי במחלות ? אני רועד מפחד ומתחרט על שקיימתי יחסים ללא קונדום. אני בטוח נקי עד לאותו מגע. מה עלי לעשות ? כיצד אוכל להיבדק הכי מהר כדי לדעת ... אנא עזור לי..

שלום בחור, קיים כיום טיפול תרופתי שלאחר החשיפה, וקרוי PEP - Post Exposure Prophylaxis . ה-PEP הוא טיפול אנטי-נגיפי הניתן עד כשבוע לאחר החשיפה לנוזלי גוף של נשא HIV, או אדם הנמצא בדרגת סיכון גבוהה להיות נשא. הטיפול יעיל יותר ככל שהוא ניתן מהר יותר. תקופת הזמן האידיאלית לטיפול מרגע החשיפה האפשרית לנגיף ועד תחילת הטיפול היא עד שעתיים, אך הטיפול יעיל מאוד גם במהלך 72 השעות הראשונות לאחר החשיפה. הטיפול ניתן עד כשבוע לאחר החשיפה, כשיעילותו פוחתת, כנראה, ככל שעובר הזמן. הטיפול אינו ניתן אם עברו שבעה ימים, או יותר, מרגע החשיפה. PEP יינתן במיוחד לאחר קיום יחסי-מין לא מוגנים עם נשא, או עם אדם בסיכון גבוה להיות נשא. הואיל ואתה מאוד חושש, כדאי שתפנה לחדר מיון, תתאר את המצב ותבקש את הטיפול הזה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים