האם יש לי עתיד עם בן זוגי?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/12/2013 | 21:55 | מאת: מיואשת

אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל... אני בת 32 ובן זוגי בן 31, אנחנו ביחד כמעט שנה וגרים ביחד קרוב לחצי שנה. כשהכרנו הוא התוודה לפני על כך שהיה בעבר עם גברים (בעשר השנים האחרונות עם בין עשר לעשרים גברים) אני בטוחה שבזמן שאנחנו יחד הוא לא בגד בי, אך יש משהו באופי שלו שחייב לקבל חיזוקים ותשומת לב והוא נוטה מאוד לפלרטט, בעבודתו יש לו אינטראקציה עם אנשים רבים ומתחלפים והוא כל הזמן מנסה להיות שונה ויוצא דופן ולרוב זה דרך פלרטוט קליל. חוץ מזה הוא אדם מאוד מיני ויצרי שלפחות בעבר הלא רחוק נטה לממש כל פנטזיה שהיתה לו ללא גבולות. הקש ששבר את גב הגמל היה שראיתי התכתבות שהיתה לו עם גבר ממש ימים ספורים לפני שהכרנו, וזה הרס אותי, כשהבנתי שההתנסויות שהוא דיבר עליהן היו הרבה יותר מהתנסויות והיו בעצם סקס בצורה הכי זולה שיכולה להיות. ההתכתבות היתה לחלוטין בזרגון הומוסקסואלי. לטענתו יש בו חלק קטן שנמשך לגברים והחלק הזה הוא מינורי כיוון שהוא הרבה יותר נמשך לנשים, היה עם הרבה נשים, והמשיכה לגברים היא לא משהו שקורה ברחוב פתאום מול גבר שהוא רואה, אלא בקונסטלציה מסויימת מאוד של פנטזיה או מחשבה, שמובילה לעוררות מינית שמובילהח ליפוש אקטיבי באינטרנט שמסתיים או בשיחה מינית עם גבר שלא ממומשת, או במפגש שלפעמים גם הוא לא ממומש כיוון שהוא עצר את זה והלך, או במפגש שבו מתרחשת פעילות מינית בלבד. יש לציין שהוא בעמדת הפאסיבי, חווה חדירה רק פעם אחת ולטענתו לא אהב את זה. כיום המשיכה לגברים באה לידי ביטוי לטענתו במחשבות שעוברות אחת לכמה שבועות בראש שבהן הוא יכול לדוגמא לדמיין גבר ערום. אני מתהלכת כבר שנה עם חוסר אמון ופחד, ולא מצליחה לסמוך עליו, הוא עשה הכל כדי שאוכל לסמוך עליו והוא מאוד אוהב אותי, בזה אין לי ספק. יש לנו אהבה מאוד גדולה ולמרות הכל אני לא מצליחה לדמיין את החיים שלי בלעדיו. אבל אני לא מאושרת ולא רואה איך אני ממשיכה לחיות בפחד וחרדה מהיום שאני לא אספיק לו (כיוון שהמשיכה לגברים לא תמומש) או מהיום שהוא לא יעמוד בפיתוי. אני אובדת עצות, לא מצליחה לקבל החלטה וצריכה עזרה.

שלום מיואשת, יש לי דווקא ניסיון מקצועי עשיר עם ביסקסואלים נשואים ונשותיהם: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=128 מניסיוני, כאשר מדובר בזוג נשוי ותוך כדי נישואין מתגלה המשיכה לגברים יש בהחלט עתיד לנישואין אלה, משום שכבר נוצרו חברות ושותפות עמוקות, הוקמה משפחה, יש ילדים הקושרים את בני הזוג זה לזו והמשיכה של הבעל לגברים נותרת בגדר "תחביב", אשר גם אם הוא גורם לאישה מורת רוח היא יכולה לחיות איתו. יש נשים שאף אמרו לי שהן מעדיפות שבעליהן יבגדו בהן עם גברים אחרים מאשר עם נשים ושבלאו הכי קשה לשמור על מונוגמיה גם כששני בני הזוג סטרייטים למהדרין. הייתי מבדיל את המצב הזה מהמצב שאת מתארת ואשר בו המשיכה לגברים קיימת אצל בן זוגך, ממומשת ואף קיימים סימנים לכך שהוא מעורה בקהילה ההומו-לסבית (מכיר את הז'רגון וכו'). אמנם גם אם בן זוגך היה סטרייט לחלוטין, אין שום ערובה לכך שלא יבגוד במהלך הנישואין, אך אם הקשר מתחיל מנקודת מוצא שבה אינך יכולה לספק את צרכיו משום שאינך גבר והדחף המיני שלו כה חזק, עדיף לדעתי לחתוך את הקשר מוקדם ככל האפשר, משום שככל שתמשכי אותו הניתוק יהיה קשה יותר. אין מניעה, כמובן, שתישארו ידידים ללא קשר מיני - כמה מחברותיהם הטובות ביותר של הומואים הם נשים (לפעמים החברות הטובות ביותר שלהם). האינטרס של בן זוגך בשמירה על קשר איתך הוא ברור. את מהווה עבורו "חוף מבטחים" אליו תמיד יוכל לחזור מהרפתקאותיו. את, לעומת זאת, אינך מרגישה נוח בתפקיד הזה ולדעתי מגיעה לך לפחות נקודת פתיחה טובה יותר. מה יהיה בעתיד איש אינו יודע. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים