שאלה מסקרנת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומוסקסואלים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/10/2013 | 19:32 | מאת: איתן

שלום פרופ' רובינשטיין. ראיתי שענית לאחת השאלות שקשה לנבא נטייה מינית עתידית אצל ילדים על סמך תופעה בודדת או חד פעמית. ושלא כל ההומוסקסואלים שיחקו בילדותם במשחקי בנות. אם כן, מה אפשר לומר באופן חד משמעי או איזו התנהגות או סימנים הם חד משמעים המעידים על כך שילד אכן יהיה הומוסקסואל בבגרותו? האם ידוע לך על מקרים שילדים היו ממש "נשיים" עדינים" מתאפרים" וכד' ובכל זאת הפכו סטרייטים בבגרותם ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתן, פסיכולוגיה (ואגב, גם רפואה) אינה מתיימרת להיות מדע מדויק, בוודאי שלא במובן של ניבוי העתיד. במילים אחרות, אנו מדברים בהסתברויות ולא במונחים מוחלטים. אין שום דבר שהוא חד-משמעי או חד-גורמי ותמיד מדובר על אינטראקציה בין מספר גורמים (שלא תמיד אנו יודעים את כולם). אפשר לומר שבאופן יחסי הסיכוי של ילד שהוא גם עדין, גם מתאפר וגם "נשי" להפוך להומוסקסואל בבגרותו גבוה יותר מאלה של ילד שמשחק כדורגל, "גברי" ומחוספס יותר בהתנהגותו (כאשר אין בהתנהגות האחרונה כדי להבטיח שלא יהיה הומוסקסואל). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומוסקסואלים, ביסקסואלים וא-מיניים