אמא שלי שונאת הומואים נשיים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/07/2005 | 23:33 | מאת: אמיר

זה מצחיק איך היום בבוקר כתבתי לך הודעה, ועכשיו פתאום אני צריך עזרה אז הנה הסיפור שלי: אני בחור קצת נשי על גבול הטרנסיות... (יש תמיד ההתלבטות אם אני הומו או טרנסג'נדר) אני מאוד קשור ואוהב את אמא שלי.אני הפייבוריט שלה. אני ממשפחה דתית. לצערי הרב, אני מרגיש שהיא לא אוהבת את הסגנון החילוני ההומואי כלומר: אם היא רואה בנים מחומצנים, או לבושים יוני סקס או מדברים בצורה נשית, או שיש להם פירסינג או קעקוע וכד'... היא ישר מתחילה להגיד: "אוף"... או " הוא מעצבן כזה"...או... "זה סגנון שאני הכי שונאת"...או "כל הבנים עם השיער הארוך"...או "אוייש..אני כ"כ שונאת בנים מחומצנים". זה נורא מפריע לי כי אני מרגיש שאין לי חופש להיות כזה-ואני בהחלט הרבה פעמים רוצה להיות כזה. ת'אמת שרק בגלל הסיבה הזו לפני 3 שנים יצאתי מהארון בפניה... זה מוזר..כי כאילו לא קרה כלום, עדיין מדברים על חתונה (עם אישה כמובן), ובקושי מדברים על זה...כאילו לא אמרתי כלום... אני כמה פעמים הערתי לה על זה שהיא לועגת לבנים נשיים. ואמרתי לה שבעצם גם אני כזה, והוכחתי לה שהיא הרבה פעמים כן אוהבת בנים נשיים (נתתי לה דוגמאות לכאלו בנים, רק שאצל הבנים האלו זה מתבטא רק בהתנהגות ולאו דווקא באופן חיצוני)... אז היא התגוננה בכך שהיא אמרה: " אתה אוהב את הבנים האלו" (מה שנכון -נכון). אבל ההתגוננות שלה זה סתם התגוננות, אני מרגיש שבתוך תוכה היא לא אוהבת את הסגנון ההומואי-חילוני-סופר ליברלי (אני לא יודע את המילה המדוייקת) וזה נורא מפריע לי. זה ממש מעליב אותי באופן אישי. מה עושים? תודה אמיר

26/07/2005 | 02:24 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

אמיר יקר, אני מבין את הקונפליקט, שאתה נתון בו - הצורך לרצות את אמך האהובה, מצד אחד, ולממש את עצמך, מצד שני, מימוש שאינו לרוחך של אמך. יחסים כה קרובים בין בנים לאמהות שכיחים מאוד בקרב הומוסקסואלים (הפסיכואנאליטיקאים האורתודוכסים אף יטענו שזו אחת הסיבות להתפתחות הומוסקסואליות בגברים). הבעייתיות נוצרת באמת כאשר מרוב קרבה אין הפרדה בין הרגשות והרצונות של שני הצדדים. אתה לא צריך להיעלב מכך שאמך, עם מערכת הערכים השמרנית שלה, מסתייגת מסגנון חיים כה רחוק ממנה. נהפוך הוא: נדמה לי שיש מקום להעריך אותה על כך שההסתייגות העקרונית הזו שלה אינה גורמת לה להסתייג ממך, כפי שקורה לעיתים יותר מדיי קרובות כאשר הומוסקסואלים נדחים ממשפחותיהם. זה רק מוכיח שהיא לא רואה בך "הומו", אלא רואה בך את הבן שלה, למרות שאתה הומו, טרנסג'נדר או לא חשוב מה לצורך העניין. וכמובן, היא גם לא יכולה למחוק בבת אחת ציפיות שהיו לה ממך מרגע לידתך ואולי עוד קודם, שתהייה גבר סטרייט שיביא לה נכדים. דווקא בתוך כל הקונפליקטים והמערבולות האלה נשמע שיש ביניכם יחסי קרבה של כבוד הדדי וזה, ללא ספק, יעזור לך בפיתוח יחסים משמעותיים עם אנשים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים