שאלה לפרופ' רובינשטיין - טיפולים קצרי טווח

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/08/2013 | 03:03 | מאת: אליאור

פרופ' רובינשטיין שלום, האם אתה בעד טיפולים קצרי טווח ? בעיקר כשמדובר בכוונה לטפל בנקודה ספציפית, כמו למשל פחד/חרדה מדבר מסוים וכדומה? או בטיפול בביטחון עצמי נמוך במצבים מסוימים

שלום אליאור, ככלל, ככל שהבעיה ספציפית וממוקדת יותר, סיכויי ההצלחה של טיפול קצר טווח גבוהים יותר. עם זאת, שים לב שאפילו בפנייתך הקצרה מאוד עברת מפחד מדבר מסוים לטיפול בביטחון עצמי נמוך במצבים מסוימים. במילים אחרות, לעיתים קרובות מאוד ככל שמעמיקים את הבדיקה לגבי המצב הספציפי לכאורה מתגלים עוד ועוד מצבים והבעיה אינה ממוקדת כפי שהמטופל רואה או מציג אותה בהתחלה. שיקול נוסף הוא העדפתו של המטופל: אם מלכתחילה המטופל מעוניין בטיפול קצר, מוטב להתחיל ממה שהוא מבקש ולא לעורר התנגדות לטיפול, ואף הימנעות ממנו, ע"י הצעת טיפול ממושך בלבד. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים