אני מרגיש נורא

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/07/2013 | 13:10 | מאת: בי אחד

שלום, לפני כמה ימים גיליתי שאני ביסקסואל, כנראה (עדיין לא בטוח לחלוטין). בן 15. מאז אני בחרדה. כל פעם שעולה בי המחשבה על זה אני מתחלחל לחלוטין. זה מרגיש כאילו מישהו נותן לי מכה חזקה בבטן כל חמש דקות. יש לי מגיל צעיר חרדה חברתית קשה ואני לא חושב שזה מוסיף. ההורים שלי בסדר ולא נראה לי שיהיו בעיות איתם, אבל אני לא יודע איך אני הולך לשרוד בזמן הקרוב. ממילא יש לי חרדה, ממילא מדי פעם יש לי דכאון קצר, אז עכשיו גם התיק הזה נפל עלי? השאלה העיקרית שלי היא, איך לשרוד בזמן הקרוב? (אל תחשבו על התאבדות כי זה לא קרוב). יציאה מהארון - לא בזמן הקרוב אם בכלל. אני פשוט לא יודע מה לעשות עכשיו. זה כאילו כל החיים שלי עד עכשיו התפוצצו. אין לי מושג מה לעשות, פשוטו כמשמעו.

שלום בי אחד, מהעובדה שאתה מגדיר את עצמך כסובל מחרדה חברתית ומדיכאונות, אני מניח שאתה נמצא בטיפול (אלא אם כן מדובר באבחנה עצמית). במידה ואתה נמצא בטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי, הרי שהמטפל הוא הכתובת המתאימה ביותר לחלוק את הדברים. אם לא, בהתחשב בגיל ההתבגרות הקשה מאוד שאתה נמצא בו ממילא, בחרדה החברתית, בדיכאונות ובמשיכה לגברים שגילית לאחרונה - המלצתי לך היא כן להיעזר בטיפול מקצועי כדי להקל על מצוקתך הקשה. באשר לנטייה המינית עצמה - שוב, מפאת גילך הצעיר ומהגילוי שאתה בי, אני מבין שעד כה הרגשת משיכה מינית לבנות וכעת גם לבנים. מכאן שהמשיכה לבנות קיימת. מאוד קשה בגילך הצעיר מאוד לנבא מה היה הכיוון לעתיד. באופן כללי, שים לב שכל החרדות שלך בלאו הכי מכוונות לדברים שלא קרו ואתה חושש שיקרו, כך שלא זה הזמן לעסוק בעתיד, אלא להתמקד (כנראה בעזרת איש מקצוע) בכך שהחרדות לא יפריעו לך בתפקודך החברתי והלימודי. במקביל לעזרה המקצועית, אני מציע לך בחום לפנות תחילה לאתר של ארגון הנוער הגאה igy.co.il שם ישנם פורומים, מתנדבים וקבוצות תמיכה לנערים בגילך. אין הפנייה לשם מעידה בהכרח על נטייה מינית בעתיד. אם אינך בטיפול, בקש מהוריך לחפש עבורך פסיכולוג. בלאו הכי אתה סובל מחרדה חברתית, כך שאינך חייב לצאת מהארון בפניהם לשם כך. כמובן שבנוסף לכל אלה, קיים הפורום הזה ונשמח להתעדכן בקורות אותך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים