אזהרה בית החולים תל השומר אח הומופוב מתעלל לא להעי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/05/2013 | 09:49 | מאת: הומופביה בתל השומר

אושפזתי עקב דימום במערכת העכול פתאומי. שהתגלה בסוף ההליך כגידול במעי שדימם. הייתי חלש ומבוהל. כדי להיות מוכן לבדיקה עושים ניקוי מעיים עם צינורית פלסטיק דקה עם מים בהכנה במחלקה כדי לרדת לבדיקה. בפעם השניה שעה לפני הבדיקה לצורך ניקוי המעי טיפל בי אח שסירב לשים צינורית חד פעמית דקה ודחף צינור קשיח עבה שאליו מחברים את הצינור הדק. נדהמתי הוא לא רצה לשמוע זה כאב ואסור מבחינה רפואית לא הגייני. בנוסף יחס מזעזע. פתאום הבנתי שבגלל שזה קשור לדמום המעי הטמבל קישר את זה לסקס. לא משנה שבדיעד התגלה שזה גידול טרום סרטני שדימם. תארתי את מה שקרה בעדינות ולא הוסיף. שלא תעיזו לפנות לבית חולים הזה. הסיכוי להפגש בדבר כזה לא שווה. בכלל במצב שמשהו חלש ולא יכול לדבר או להתנגד. בושה וחרפה.

01/06/2013 | 22:53 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב לך, מאד כאב לי לשמוע על החוויה הקשה שעברת. אין לכך כל הצדקה וזה לא צריך בשום פנים ואופן לקרות. מטרתם של כל עובדי מערכת הבריאות היא, מתן טיפול ועזרה לאדם החולה, הנמצא במצוקה וסבל בעת חוליו. כל עובד בתחום הבריאות מחויב לכבד את החולה ולמצוא כל דרך להקל עליו. מה שתיארת הוא חוסר כבוד לחולה ואף העדר חיפוש דרך להקל על סבלו וכאבו. אין לכך מקום בתחומי הבריאות בארצנו בכלל, כמו גם לא בתחומי חיים אחרים, כמובן. מרכז רפואי מכובד ומקצועי כמו זה שבו אושפזת וטופלת, חייב להתמודד עם מצבים של התנהגויות עובדים אשר אין להן מקום ואסור שיקרו. אי לכך, אני סבורה שעדיף שתתלונן על אותו אח ותפרט את התנהגותו בפני רשויות המוסד הרפואי הנדון. חבל לוותר על כך, היות שיש למגר מן השורש התנהגויות מסוג זה וללא גילוי הדבר בפני האחראים על האתיקה והמקצועיות של עובדי המוסד- עלולים הדברים להימשך. כה חבל שזה יקרה שוב בעתיד לאדם אחר, אך ללא תלונה זה עלול לקרות שוב. אי לכך, עצתי היא כי תתתלונן על האח הפוגע. בברכה ובאיחולים לאומץ להתלונן, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים