hocd?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/04/2013 | 18:44 | מאת: יוני

אני בן 23 התחלתי לשכב עם בנות לפני שנתיים תמיד הרגשתי משיכה לבנות ונהניתי מסקס והייתי עם הרבה בנות ואף פעם לא פיקפקתי במיניות שלי. לפני כמה חודשים חלמתי חלום שאני עם גבר, קמתי מבוהל והתחלתי לבדוק את עצמי מול סרטי פורנו גייז ולא עמד לי אף פעם וזה נמשך כר תקופה שאני מתחיל להלחץ לדוגמא שאני נמצא בקרבת חברים ונמנע מלהיות קרוב מדי כי אני מתחיל לדמיין את עצמי מתנשק איתם או בסיטואציה מינית וגם שאני נמצא לבדי לא מפסיק לחשוב על זה. ולפעמים אני חולם על גברים עירומים בלילה מרוב שאני חושב על זה ומתעורר עם דופק מהיר ונלחץ וכל הזמן פוחד שאולי אני הומו או דו מיני, וקורה לי שאני עובר ברחוב ומסתכל על גבר שנראה טוב ומתחיל לבחון אותו ונלחץ שאולי אני נמשך אליו. יש לי המון שינויים במצבי רוח ולפעמים גם מחשבות אובדניות מזה שאני אולי דו מיני או הומו . אני סובל מילדות מ ocd קל וטיקים. קראתי המון על hocd וזה נראה שאלו בדיוק הסימפטומים אבל אני עדיין לא מאמין למה שקראתי והמחשבות האלו לא יוצאות לי מהראש ואני חושב עליהם 24/7. קראתי על אנשים שגילו זהות מינית חדשה אצלהם בגיל יותר מבוגר ועזבו את הנשים שלהם או את החברה שלהם. אשמח אם תעזור לי אני אבוד עצות

שלום יוני, למרות שאי-אפשר לתת אבחנה דרך האינטרנט, רוב האינדיקציות הן לכך שאינך הומוסקסואל, ואף לא ביסקסואל, אלא סובל מ-HOCD. זאת הן לפי התופעות שאתה מתאר, הן לפי משיכתך לנשים והן לפי דיווחיך אודות OCD "רגיל". צריך לזכור שהאובססיות ב-OCD נוטות להתחלף וכעת "הכוכב התורן" אצלך הוא כנראה HOCD. הטיפול המומלץ הוא טיפול משולב תרופתי וטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. אני מעודד אותך לקרוא את ספרם של רייד וילסון ועדנה פואה בהוצאת "מודן", "די לאובססיה" ולפנות לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים