ארוסי מתלבש בבגדי נשים ומכחיש

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/02/2013 | 22:06 | מאת: מישהי

היי אנחנו בני 35,עומדים להתחתן.כמה פעמים הוא לבש בגדים שלי והסתכל במראה.בהתחלה חשבתי שזה בצחוק אבל חלחל לאט שאולי זה כיף לו.בנוסף, כשהבעתי את דעתי שזה לא תקין ונובע מבעיה ולא גברי, הוא הגן בתוקף על התופעה ואמר שיש אנשים שזה עושה להם הנאה (לא התייחס לעצמו) ולאו דווקא נובע מבעיה.יום אחד גם מצאתי פאה בבית ועד עכשיו ההסברים שלו לא נותנים להבין אם זה בצחוק או אמיתי.כשאני שואלת זה עמום אבל אני לא מקבלת תשובה נחרצת שהייתי מצפה לה מסטרייט:"נראה לך?"בתמיהה - זה אין!חשבתי לומר לו שאני יודעת שזה נכון ושהוא יכול לספר לי את האמת, ושגם לי יש סטיות אך ברגע שמתחתנים צריך לזנוח את אלו שפוגעות בצד השני וכמו שהוא לא רוצה שאני אממש אותן-כך גם הוא צריך לזנוח.אני מפחדת שיבגוד ועוד עם גבר -הוא אמר שהיתה לו התנסות בעבר עם גבר אבל לצורך סקרנות ומאז הפסיק. גם על התופעה של הומואים הוא הגן,ואני לא יודעת מה לעשות. זה גם לחיות בשקר ולא לדעת מה האמת וגם ללכת עם מי שאני נגעלת ממעשיו.זה דוחה אותי.אין זמן ללכת לטיפול וזה נורא יקר.החתונה שלנו בקרוב מאוד.

10/02/2013 | 22:36 | מאת: מישהי

לציין שכבר שנים הוא טוען שרצה אותי אולם לא היה לו אומץ...שנים שהיו לו אפשרויות לשכב איתי והוא היה אדיש (ישנו לפעמים באותה המיטה) בסקס הוא בסדר למרות שבהתחלה היו לו קשיים איתי והוא לא אומר למה. היו פעמים שעמד לו ואז נפל.לי כל זה עושה תחושה של לא מושכת למרות שאני כן,שאני מתפשרת וחיה בשקר.לדעתי הוא פוחד לספר כי הוא בטוח שאעזוב אותו.כי אני חושבת שזה משהו פגום בבנאדם.אין תשוקה מטורפת מבחינתו והרבה עמים התלוננתי שאין מספייק סקס ואז הוא מנסה לרצות אותי או פשוט אומר שהוא עייף.נמאס לי לרדוף אחריו ולפתות אותו.זה קשה.שכחתי לומר שהוא אוהב להיות פאסיבי וזה מפריע לי מאוד.מה עושים?מה לומר?

שלום מישהי, אני מבין את תחושת ההלם שלך ומציע שנעשה סדר בדברים. לפי תיאורייך, ארוסך הוא טראנסווסטיט, כלומר, גבר המפיק הנאה מלבישת בגדי נשים. התופעה מוכרת והיא אינה קשורה בהכרח לנטייה מינית, כלומר, למשיכה של אדם לבני מינו. נכון שבחוגים הומוסקסואליים התופעה מקבלת ביטוי פומבי יותר בצורה של דראג קווין, אך כאמור התופעה קיימת בהחלט גם בקרב סטרייטים המפיקים הנאה מינית מיחסי מין עם נשים ואין להם כל צורך ביחסי מין עם גברים. העובדה שבן זוגך הגן על הומואים מבטאת פשוט את הליבראליות שלו ומעידה על כך שאינו הומופוב, כלומר, אינו פוחד מהומוסקסואלים ומהומוסקסואליות ואינו מרגיש צורך להתגונן מפניהם ע"י גינוי התופעה. יחד עם זאת, במסגרת קשר זוגי מן הראוי ששני בני הזוג יכבדו גם את הרתיעה של בני הזוג מתופעות מסוימות ואם הדבר אינו לרוחך, הייתי מצפה שישמור את ההנאות שלו לעצמו. אני חושב שהוא כן היה כן איתך וסיפר לך את האמת בדרכו שלו, לא במילים אלא ע"י השארת סימנים מתוך כוונה שתגלי עקבות - וכך קרה. לדעתי, השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא - האם העובדה שארוסך מפיק הנאה מלבישת בגדי נשים מפריעה לך עד כדי ביטול הנישואין, גם אם הוא סטרייט? במילים אחרות, אם התופעה מסתכמת בכך, האם תוכלי לחיות עם הידיעה הזו? התפלאתי מאוד לקרוא שאין לך זמן לטיפול ושטיפול הוא יקר ואין זמן עד החתונה. הרי עתידך מונח כאן על הכף. אמנם שיעור הגירושין נמצא בעלייה מתמדת, אך מדובר במי שעומד להיות אב לילדייך. המלצתי, אפוא, לפנות לייעוץ זוגי - ויפה שעה אחת קודם! ייעוץ זוגי לפני נישואין הוא מעשה נבון ומחושב המצביע על כנות הכוונות של שני הצדדים ואני אפילו הייתי מתנה את המשך התהליך אירוסין-חתונה בכך שארוסך ישתף פעולה בבירור זה. הרי המחיר שאתם עלולים לשלם לעורכי דין על גירושין, שלא לדבר על הסבל הנפשי, גבוה הרבה יותר מכמה שיחות אצל יועץ נישואין במעמד המעודד תקשורת כנה וישירה. הנה, אפוא, קישור לאלפון החברים באגודה הישראלית לטיפול במשפחה האמונה בישראל על הסמכת מטפלים זוגיים: http://www.mishpaha.org.il/ בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

שלום מישהי, הדברים הנוספים שכתבת משמעותיים ביותר ומחזקים את ההמלצה שלי לפנות לייעוץ זוגי לפני קבלת החלטה כה חשובה כמו נישואין. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

10/02/2013 | 23:13 | מאת: מישהי

בנושא מאשר איזה מטפל רגיל שלא יידע מה לעשות עם זה.האם לעובדה שהוריו היכו אותו בקטנותו יש השפעה?האם הדבר ניתן לטיפול?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים