כתבתי פה בעבר..

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/01/2013 | 21:35 | מאת: חיים מגפיים

שלום לך גידי, אני הומו ודתחל"ש, כתבתי לך בחודשים האחרונים, ושמחתי לקרוא את התגובה שלך וכו'.. בתקופה האחרונה אני מטופל אצל עו"ס צעיר סטרייט, מטעם האגודה בבארשבע, שהחליט לעזור לחברים מקהילת הלטה"ב.. לגבי השיחות שלו אני מרגיש שאני מצליח להבין אותו אבל אני עדיין בתחילת הטיפול והשבוע יש לי תור לפסיכיאטרי בבית חולים הנפש לגבי לקיחת כדור שיכול "לשחרר"... אותי מכל ההפרעות שלי והכל.. אמא שלי לאחרונה מאז הגירושין, התחילה בקשר עם משהו מאוד נחמד, שהוא ההפך מאבא שלי.. הוא יודע להקשיב לתמוך.. לאהוב.. להבין... אבל אני יודע שהוא ההפך שכל הומו היה רוצה לחשוב.. אני חושב שהוא הומופוב גדול.. אני מאוד נחמד, ואמא סיפרה לו כל דבר עליי ועל האחים שלי ובעיקר עליי, שאלתי אותה אם סיפרה לו על הנטייה והכל, היא הכחישה.. לא ידעתי אם להאמין לה או שלא להאמין.. ראיתי פה מספר הודעות של אנשים שכתבו שבגלל שקשה להם לקבל את עצמם הומואים/לסביות וכו'.. אז הם פתחו איכשהו חרדה מסויימת מגברים או להפך.. יכול להיות שזה מה שקורה אצלי? הריי עברתי הטרדה מינית ע"י המפקד שלי וזה רק מעצים בעצם את הבעיה.. וגם חוויתי אלימות בתדירות יחסית נמוכה ע"י אמא שלי והרבה פעם אם לא הייתי מבצע מה שהיא אמרה אז היא הייתה צועקת ומאיימת, וככה זה נכנס לתודעה שלי.. נשאר וזהם גרם לי לפתח דחייה מאנשים זרים ובעצם מונע ממני עד היום ליצור קשרים חברתיים ומיניים או זוגיים בלי שום קשר אם זה משהו עם גברים או נשים. אפשר להגיד גם שאין לי שום נסיון עם נשים וכו'.. חרדות ודיכאון באמת באות אצלי הרבה.. גם היום! אני מרגיש ממורמר על החיים שלי ועל החיים שלמעשה קובלים אותי ואין לי יכולת להשתחרר מאותם אזיקים.. אני השנה כבר אוטוטו הין 28 והשנים זזים כאילו אין מחר.. אז, שיהיה לך לילה טוב.זז

שלום חיים, אני זוכר את פניותיך ושמח לקרוא שמצאת אוזן קשבת אצל העו"ס המתנדב. אני מציע לך להיעזר גם בו וגם בטיפול התרופתי המוצע לך ע"י הפסיכיאטר בביה"ח. קשה מאוד לענות לשאלותיך בלי להכירך אישית. למצוקות הרגשיות שאתה מתאר יכולות להיות סיבות רבות ובעצם כל תופעה פסיכולוגית היא רב-גורמית, כלומר, אין רק גורם אחד ויחיד שמסביר את התופעה, אלא בדרך כלל כמה גורמים תורשתיים וסביבתיים חוברים יחד ליצירת המצוקה. הסיבות חשובות פחות ומה שחשוב הוא שמצאת כתובת שיכולה לתת מענה למצוקתך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים