נוגדי דכאון והומוסקסואלות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/12/2012 | 21:06 | מאת: דויד

אני מטופל בנוגדי דכאון.[לוסטרל, דפלפט]. ויש אצלי תופעה ממש מוזרה, כאשר הייתי ללא התרופות או כאשר להיפך שקיבלתי מינון גבוה שהוא דוקא הגביר את החשק המיני אזי אז הייתי נמשך בעיקר לגברים. כעת, החשק כאילו הוחלף, אני לא מסתכל בפורנו גייז כי אינני נהנה אלא בפורנו נשים. היתכן כדבר הזה?

שלום דויד, אתה צודק בפליאתך. לטיפול התרופתי (ובעיקר ללוסטרל) יש השפעה אפשרית על עצמת הדחף המיני אך לא על האובייקט שכלפיו מכוון הדחף. תופעת לוואי אפשרית של SSRI היא ירידה בעצמת הדחף ועיכוב השפיכה, אם כי הואיל והדיכאון עצמו עלול לפגוע בחשק המיני, ייתכן מצב שעם השיפור במצב הרוח בעקבות הטיפול התרופתי, מורגשת דווקא התגברות של הדחף, אך אין לכך כאמור השפעה על הכיוון המיני. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים