שאלה לד"ר גלבוע

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/07/2012 | 00:13 | מאת: שרון

שלום ד"ר גלבוע, לפני כמעט שנה הכרתי בחורה בת 29 שמגדירה עצמה כסטרייטית. הבחורה מאוד מצאה חן בעיני ופניתי אליה. לא הסתרתי את כוונותי ואמרתי לה שאני רוצה להכיר אותה בתור חברה וגם לשכב איתה פעם אחת. היא לא הסכימה כלל בהתחלה ואמרה שזה מיותר כי אין לזה עתיד וגם כי זה לא מה שהיא מחפשת. לאחר כמה ימים שדיברנו בטלפון, התקרבנו קצת יותר ובלי שום לחץ שלי היא דווקא הסכימה לבלות פעם אחת במיטה ביחד ( אני צריכה לציין שאמרתי לה שמבחינתי היא לא צריכה לעשות לי כלום במיטה, רק אני לה). אכן נפגשנו לאחר כשבועיים של הכרות טלפונית ושכבנו. היה מאוד טוב גם לי וגם לה. לאחר יום כשדיברנו על מה שקרה היא הביעה באוזניי שמאוד נהנתה ואף שאלה אותי אם ארצה לעשות זאת שוב. לא אאריך את הסיפור, אומר שכבר כמעט שנה אנו מנהלות קשר חברות מאוד עמוק וכייפי שכולל הרבה פעמים גם סקס. העניין הוא כזה,היא מאוד נהנית בחברתי, גם בטלפון, גם בפגישות שלנו וגם במיטה. היא פשוט נהנית מהכל. הרבה פעמים בטלפון אני שומעת שהיא נהיית חרמנית. כל מיני דברים שמראים לי שמינית יש עניין בי. היא גם מאוד אוהבת אותי כבן אדם ואני נורא מעניינת אותה באופן כללי. מה שמפריע לי זה שהיו לנו לא מעט שיחות במהלך ההיכרות בהן שאלתי או לפחוות ניסיתי להבין מה היא מרגישה אלי והיא תמיד חזרה ואמרה שהיא לא נמשכת לנשים, שהיא לא הולכת ברחוב ורואה בחורה יפה ומרגישה אליה משהו. שאם זה קורה לה זה רק עם גברים בלבד. אני יודעת שהיא לא אחת שתשקר לעצמה, ובטוחה שזה מה שהיא מרגישה מבפנים, מה שאני לא מבינה זה למה לעזאזל יש את ההיענות הזאת במיטה איתי? כשאני שואלת אותה אז למה את שוכבת איתי? תשובתה היא שהיא נהנית, שהיא מתגרה, שהיא מתחרמנת ושפשוט כיף לה איתי במיטה ( וגם מחוצה לה). אני לא יודעת איך אפשר להנות מהמגע שלי, מהסיטואציה כולה, לגמור, לכייף, מבלי משיכה?? אם הייתי צריכה לשפוט את מה שהיא מרגישה אלי אם לא היתה אומרת לי כל מה שאומרת על אי משיכתה לנשים, הייתי חושבת שבהחלט יש שם איזשהו פן רומנטי/משיכתי כלפיי. אני כבר מתחילה לתהות אם הכל היה רק בראש שלי והיא יכולה להנות גם בלי משיכה, שאולי ההנאה שלה נובעת ממקומות אחרים שאני לא יכולה להבין אותם... חשוב גם לציין שמעולם לא היה לה חבר מאחר ויש לה דימוי עצמי נורא נמוך, עד כדי כך שאפילו לדמיין שיש לה בן זוג היא לא יכולה מרוב שהיא דיכאה את המחשבה הזאת רוב חייה כי האמינה שזה לא יכול לקרות לה ושאף אחד לא ירצה אותה. היא שכבה פעם אחת בלבד עם גבר שבכלל לא נמשכה אליו לפני כמה שנים. הבעיה העיקרית שלטענתה מונעת ממנה להכיר מישהו היא כי יש לה קושי פיזי בקיום יחסי מין והיא בטוחה שעם הבעיה הזאת שלה היא לא תוכל לקיים קשר זוגי ויציב כמו שהיא רוצה כי אף גבר לא ישאר לאחר זמן מה. באופן כללי היא לא אחת שפינטזה יותר מדי כל חייה גם בגלל שדיכאה את המחשבות האלה, ואז אני תוהה אם היא פשוט לא מחוברת מספיק למיניות שלה ואם היתה מחוברת אולי היתה מבינה שיש לה משיכה קלה לנשים, אולי לא דו מינית אבל יש משהו לכיוון נשים. כל העניין מתחיל מאוד להפריע לי וגורם לי להרגיש לא טוב עם עצמי, מרגישה נחותה ושמגיע לי להיות עם מישהי שתמשך אלי, כי למרות שזה נראה על פני השטח שכן, אולי לא קראתי נכון את המצב... דבר נוסף - לפני כמה שנים לסבית נדלקה עליה וחיזרה אחריה, גם אז היא דחתה אותה ואמרה שאין סיכוי שיקרה משהו ביניהן - בסוף הן הפכו לזוג במשך שנתיים כאשר לפחות החצי שנה הראשונה של הקשר הזוגי היה טוב לטענתה - לראשונה מישהו רצה אותה, חיזר אחריה וזה עשה לה מאוד טוב. היא אמרה שמבחינת סקס גם היה נחמד בהתחלה בלבד, יחד עם זאת אחרי שהיתה איתי אמרה שעכשיו שהיא יכולה להשוות היא מבינה כמה לא היה טוב איתה לעומת ההנאה שהיא חוותה איתי. היא גם מאוד מצטערת על הקשר עם אותה בחורה כי מבחינתה זה היה בזבוז של שנתיים מחייה, כי לא היה שם כלום חוץ מתלות. היא בחורה מאוד טובה ואני יודעת שהיא לא תשקר לי ולא תשלה אותי לכן יודעת שכל מה שהיא אומרת היא מתכוונת אליו. האם תוכלי להסביר לי האם הגיוני שללא משיכה כלל לנשים היא יכולה לחוות כל מה שחווה איתי?? תודה

06/07/2012 | 16:32 | מאת: שרון

היי גידי, עברו כבר 5 ימים וד"ר גלבוע לא הגיבה לשאלתי. מאחר וזה נראה לי כבר זמן מוגזם לחכות, האם תוכל אתה לענות לתהייתי במקומה? אני יודעת שאתה פחות בקיא בתחום של הנשים אבל זה עדיף מלא לקבל מענה כלל (מאחר ובשלב הזה לא נראה לי כבר שיהיה מענה). תודה

06/07/2012 | 17:27 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שרון, ד"ר גלבוע הייתה בחופשה בת שבוע והיא תענה לך תוך יומיים-שלושה. תודה על סבלנותך. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

07/07/2012 | 14:49 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב שרון, אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי, שנוצר עקב חופשה,ומצטערת שלא הייתה הודעה על כך בפורום. באשר לשאלה שהעלית: אכן הפער בין התנהגות חברתך והדברים שהינה אומרת הוא מאד מבלבל. פער כזה יכול להיווצר מכמה סיבות אשר הבולטת ביניהן, חששו של האדם להודות במצבו הרגשי באשר להעדפתו או נטייתו המינית. הרי אנו מכירים גם את המצב של "אי יציאה מן הארון", כאשר אדם אינו מוכן להודות לעצמו מהו באמת רוצה או מעדיף, או במצב שבו אדם מתנהג בצורה מסוימת באופן ברור וחד משמעי- כמו חברתך- אך מכחיש את מצבו או רגשותיו, העדפותיו וכיו"ב באופן מילולי כלפי חוץ, ואולי גם לעיתים כלפי פנימיותו שלו עצמו. אנו יודעים שהאמת על מהותו של האדם יותר מאשר היא מתגלית באופן שבו הוא מציג עצמו או מגדיר עצמו כלפי חוץ, נחשפת דווקא בהתנהגותו. כך, התנהגות שאינה מקרית או חד פעמית היא זו המעידה על האדם. טוב יעשה האדם (גבר או אישה) אם ילמד להתבונן בהתנהגותו כסמן למהותו. הוא רק ירוויח מכך בעצם הרחת מודעותו על עצמו. במקרה שתיארת עם חברתך, קשה שלא להתרשם שהדברים מאד ברורים וחוזרים על עצמם, כך שכפי הנראה, מדובר בנטייה או העדפה מינית, של לסביות. ואולם, מן הסתם קשה לחברתך לקבל את עצמה ככזו ועל כן סביר שהיא מתגוננת מפני הידיעה על כך באמצעות הכחשה. אך בכל זאת, ההתנהגות מדברת בעד עצמה. יחד עם כך, זכותה שלא להודות בכך ולא להתחייב על היותה לסבית. זכותה להחליט כיצד היא רוצה לחיות ולהגדיר את עצמה, כל זמן שהדברים ברורים ואין היא משלה או פוגעת באיש. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

11/07/2012 | 01:45 | מאת: שרון

היי ותודה רבה על התשובה. קראתי את דעתך ורציתי לחדד כמה דברים: הבחורה מעולם לא עשתה לי דברים במיטה,רק אני לה. כמובן שבזמן הסקס היא חיבקה, הראתה חיבה מסוימת בליטופים קלים וכמובן נשיקות היו לא מעט( מכל הסיטואציה היא גם אמרה וגם רואים שהיא נהנית) אבל מגע באברי מין וכאלה לא היה. כך גם היה עם האקסית שלה שחיזרה אחריה, היא אמרה שהיא לא יכולה לרדת לבחורה כי היא מרגישה שזאת לא היא וגם זה לא מושך אותה, זה שזה לא מושך אותה פחות אומר כי יש מלא גברים סטרייטים שנמשכים לנשים שלהם אבל לא רוצים לרדת, יותר מטריד זה שהיא מרגישה שזאת לא היא. תראי, לסבית היא בטוח לא. אני משוכנעת שהסיבה שאין לה נסיון עם גברים היא בגלל חוסר ביטחון ופחד מבעיית הקושי בחדירה שיש לה (בעיה פיזיולוגית לא נפשית) שמונעים ממנה לחפש בן זוג. אני גם רואה שהיא אוהבת גברים, בפעמים הנדירות שהיא מראה שגבר כלשהו עשה לה את זה, אני רואה שזה אותנטי מאוד, היא אף פעם לא דיברה ככה על בחורה. את אומרת שהיא חיה בסוג של הכחשה לגבי הנטיות שלה, אבל אני לא חושבת שהיא חושבת כך בכלל, היא מאוד מחוברת לעצמה מהבחינה הזאת ויכול להיות שהיא פשוט לא מבינה שכל מה שקורה בינינו מרמז שיש לה משהו לנשים זה משהו אחר. אולי ההגדרה שלה למה היא משיכה היא שגויה, אולי בגלל שהיא כל הזמן משווה את זה לאיך שהיא מרגישה עם גברים, זה נראה לה נורא חלש ושונה מה שהיא מרגישה כלפי נשים. האם יש כאן פשוט עניין של דו מיניות לייט, שבסקאלה של ההעדפה המינית היא פשוט כמעט בכיוון הסטרייטיות, עם מרחק קל בלבד? האם כל מה שתיארתי שהיא אומרת עלי מרמז על נטייה לכיוון סקאלת הסטרייטיות או יותר בכיוון הדו מיניות? אודה לתשובתך

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים