להנהלת הפורום

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/04/2012 | 14:58 | מאת: פגועה

קראתי מתגובותיכם ורציתי לשאול כמה שאלות.. א. מדוע אתם מעודדים פורנו? אז נכון, זה מגרה וכמעט כל אחת ואחד יכולים/ות למצוא סרטים לטעמם, אך מדוע לדחוף שזה בריא, לגיטימי וכיו"ב ? תעשיית הפורנו היא תעשה מושחתת המגלגלת מליארדים על אנשים ובמיוחד נשים במצוקה. המון נשים שעברו התעללות מגיעות לפורנו במקרה הטוב וזנות רחוב במקרה הרע. אלא מה? בפורנו זה גרוע יותר מהבחינה הזו שעבור סצנה של כמה דקות, אישה צריכה להחדר שעות, לסבול מכאבי תופת של חדירות בלתי פוסקות, מציצות של שעות ועם פרטנרים מגעילים אותה (וזה עוד ללא פורנו bdsm.) מאחוריי הכלאים הן מדווחות על התעלפויות, הקאות, הזרקות סמים והתמכרויות למטשטשי תודעה שונים. הרבה מהן גם התחילו בעבודות אלה כילדות מלית ברירה. אחוז ההתאבדות של שחקני פורנו הוא עצום. אולי לגבי פורנו לסבי זה הרבה פחות גרוע, ויש לבדוק את הנושא היטב לפני שממליצים לראות פורנו ללא שמץ ביקורתיות. ב. אתם משתמשים בהרבה סטריאוטיפים לגבי מה זה להיות בת ומה זה להיות בן. אני מסכימה עם חלקם (אלא שלא ניתן להתווכח לגביהם) ושוללת לחלוטין אחרים. אין באמת משחקים של בנים ומשחקים של בנות. יש משהו מטעה באיך שמייצרים את המשחקים. את המשחקים "של בנות" מייצרים באופן שימשוך בנות ולהיפך, ע"פ הצבעים והצורות, אבל המייצרים דואגים לכך שבמשחקי הבנים יהיה כיוון שמפתח חשיבה מרחבית (ולהיפך)..בעוד הם יכולים לייצר משחקים המושכים בנות, המפתחים בדיוק את אותם פרמטרים. גם המוכרת בחנות מכוונת לקניה ע"פ מין. לגבי צבעים - איך תסבירו את זה שלפני מאה שנה ורוד היה של בן וכחול של בת ? ואתם גם משייכים מאפיינים נקביים לטיפול בתינוק או בצעצוע כזה או אחר..ואולי אף לגידול ילדים בהמשך החיים. אני יכולה לספר - שאני ההיתי מאוד "בת", נשית, עדינונת ונרתעתי מכל דבר זכרי, למרות היותי "סטרייטית"..ועם זאת מעולם לא רציתי ילדים ומעולם לא רציתי להתחתן. נרתעתי מאוד ממונוגמיה ובעיקר מטקסים פטריארכלים כמו חתונה. אני אוהבת תינוקות, אך לא מעוניינת להביא ילדים. פשוט לא קיים בי צורך כזה. ודווקא בנות שהיו מאוד גבריות, אגרסיביות ואף מהמרביצות במחזור שלי, כבר הביאו כמה ילדים, התחתנו וכו'.. גם לגבי מונוגמיה ובוגדנות. לנשים אין פחות צורך לבגוד. להיפך, דווקא משום שנשים הן בעלות צורך מיני מתון ונמוך משל גברים, הן זקוקות ליותר גיוון וריגושים, בעוד גבר - קל מאוד לעורר אותו גם ע"י אותו דבר מוכר. מונוגמיה היא בראש ובראשונה המצאה גברית ובהרבה תרבויות גברים כלאו נשים וילדות, שיעבדו אותן וכך גם היום בתרבויות רבות. אישה הרי תמיד יכולה להשיג פרטנרים (אולי לא מושלמים, אבל קל לה להשיג) ואילו גבר מתקשה יותר בכך (בממוצע)..גם בטבע הנקבות בוגדות ויש מינים בהם 70% מהצאצאים לא שייכים לבן הזוג הקבוע. חבל שמבלבלים זאת עם הצורך המוגבר של גברים בסקס. די לסטריאוטיפים. המחקר על המיניות הנשים בחיתוליו.

21/04/2012 | 16:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פגועה, צר לי אם נפגעת מתכני הפורום. איננו רואים את תפקידנו ביצירת נורמות חברתיות. לפעמים אכן אדם יכול לגלות דברים על עצמו ועל מיניותו תוך צפייה בסרטים פורנוגרפיים, בתנאים של חרדה מופחתת שלעיתים נוצרת כתוצאה מנוכחות אדם נוסף. למשל, אם גבר סובל מאימפוטנציה ביחסי מין עם אישה מסוימת ומסיק מכך מסקנות מרחיקות לכת, חשוב להבין אם בהיעדר האישה הספציפית הזו, עדיין קיימת זיקפה כתוצאה מצפייה בנשים בסרטים מסוג זה. אין בכך כדי "להצדיק" את התנאים בהם אולי מנוצלות נשים בתעשייה זו ובוודאי שלא בכדי לעודד את התופעה. ואולם, תעשיית הפורנו אינה זקוקה לעידודדנו או לאישורנו והיא התקיימה במחתרת שנים רבות לפני שהיה אינטרנט. כנראה שהיא עונה על צורך מאוד בסיסי ואנחנו בפורום משתמשים בעובדה שהיא קיימת כדי לבדוק דברים מסוימים. באשר לתפקידי המגדר המסורתיים - לדעתי, לפחות, חלק גדול מהמצוקה של הומואים, לסביות וטראנסקסואלים אשר להם מיועד פורום זה, סובלים בגלל דבקות רבה מדיי בתפיסות המקובלות לגבי "גבריות" ו"נשיות". איננו מעודדים בנים ללבוש כחול ובנות ללבוש ורוד, אלא מסבים את תשומת ליבו של מי ששואל (לרוב הורים מודאגים) שבן אשר בתוך הנורמות המקובלות בחברה בתקופה שלנו מאמץ לעצמו גינונים המזוהים עם המין הנשי, הסיכויים שיתפתח להיות הומוסקסואל גדולה יותר מבן שמאמץ לעצמו את תפקיד המגדר הגברי המסורתי. הדבר נצפה שוב ושוב במחקרים שבדקו את הנושא. בוודאי שהדבר תלוי תרבות וכל טיפול פסיכולוגי אמור להיות רגיש לנורמות התרבותיות, לברר מה הנורמות שבתוכן גדל המטופל ועד כמה הוא קונפורמי להן או מורד בהן. לדבר יש השלכה על הערכת מצבו הנפשי, בלי לקבוע כל עמדה באשר לערך המוסרי של נורמה כזו או אחרת. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים