לא שלם עם הנטייה שלי ומנסה לצאת מזה.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/04/2012 | 08:09 | מאת: שרון

שלום, אני רווק בן 37 מנסה להיות בזוגיות עם נשים אך נמשך לגברים ומקיים יחסים עם גברים. אני עמוק בארון, מנסה להיות סטרייט, אני גם בדיכאון מכל המצב שלי, שאני משקר להורים לחברים, וגם לגברים שאיתם אני נפגש. בגלל חרדות ושאני לא ישן טוב רופא המשפחה שלי נתן לי ציפראמיל וואבן. מבקש עזרה, האם טיפול פסכולוגי יוכל לעזור לי?

09/04/2012 | 10:47 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שרון, טיפול פסיכולוגי לא יכול לעזור לך "לצאת מזה", כלומר, לחסל את משיכתך לגברים. בהנחה שאתה נמשך במידה מסוימת לנשים (גם אם משיכה זו פחותה ממשיכתך לגברים), הרי שביסקסואלים חיים בהסדרים מהסדרים שונים וטיפול פסיכולוגי יכול בהחלט לעזור לך ליהנות משני העולמות במקום לסבול מהם: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 בעייתם המרכזית של ביסקסואלים הנמצאים במצוקה הוא הצורך שלהם להגדיר את עצמם או כהומואים או כסטרייטים וקשה להם לקבל את הדואליות או למזג את שתי המשיכות. בטיפול פסיכולוגי קיים מקום לעשות הערכה איזה תפקיד ממלאים הקשרים עם הגברים ואיזה תפקיד ממלאים הקשרים עם הנשים בחייך. אתה גם כותב שאתה מנסה להיות בזוגיות עם נשים ובמידה והמשיכה לגברים היא המונעת זאת, יש מקום לברר בטיפול האם זה הדבר היחיד שמונע ואיך ניתן ליישב זאת. על כל פנים, הטיפול התרופתי שאתה מקבל מרופא המשפחה הוא טיפול סימפטומאטי, שכבודו במקומו מונח, אך יש בהחלט מקום לטיפול פסיכולוגי כדי לגעת בשורשי הבעיה. מאוד לא רצוי להתרגל לשימוש בבנזודיאזפינים (ואבן) הואיל ועד מהרה מתפתחת תלות וסבילות ותהייה זקוק למינונים הולכים וגדלים שלא יעזרו. המלצתי, אפוא, לפנות לטיפול פסיכולוגי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים