שאלה לד"ר דליה גלבוע

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/03/2012 | 15:48 | מאת: אמא

שלום, אני אמא לנער בן 15 הלוקה בתסמונת אספרגר, אשר חלם חלום בימים האחרונים בו דמות (אישה) שהוא מעריץ מאוד אמרה לו, שאם הוא רוצה להיות מאושר בחייו הוא צריך להיות רזה ולהיות אישה. בני, אמש לפני השינה שאל אותי האם נקבל אותו במידה והוא יחליט לשנות את מינו? תשובתי היתה שכמובן, אנחנו נקבל אותך בכל דרך שתבחר. את הסיפור הנ"ל אני יודעת מהחונך שלו אותו הוא פגש אמש . מה את ממליצה לעשות בנקודת זמן זו, אם בכלל יש וצריך? הנער מטופל בשל קשייו בטיפול פסיכוטראפי. אני (האמא) בהלם.

11/03/2012 | 23:44 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום לך אמא, אני בהחלט יכולה להבין את דאגתך ואפילו את ההלם שלך (כפי שציינת). מעולם לא נתקלתי במקרה של רצון לשינוי מין אצל אדם הלוקה בתסמונת אספרגר, לא בחיים ואף לא בספרות המקצועית. עך שספר אם יש לראות בכך ר,צון של ממש לשינוי מין.ניתן להבין את העיסוק בנושא שבנך מעלה גם על רקע גילו ואולי אף לראות בכך סימן חיובי של התעניינות בזהות או אף סקרנות בנושא: מי אני. כמו גם, כנראה, ניסיון לפתרון של מצבו באמצעות האפשרות הדמיונית, או החלומית, להרגיש אחרת ואולי אף להיות אחר (נער מאושר) באמצעות השינוי. ראויה לציון תגובתך לשאלתו בעניין הקבלה שלו ללא תנאי. אני מניחה שהדבר יצר בו הרגשה טובה של ביטחון, קבלה ושייכות, שבוודאי יכולים רק לשפר את מצבו הרגשי והתפקודי. מאחר שבנך מטופל בטיפול פסיכותרפויטי, הייתי מציעה שתביאי הדברים לידיעת המטפל/ת, כך שניתן יהא לשוחח עמו על הנושא במסגרת הפגישות הטיפוליות, ואפשר יהא להבין יותר מה פירוש הדבר של השינוי שעליו לעבור (" להיות רזה ולהיות אישה") בעבורו. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים