היתכן שאין באמת ביסקסואליות?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/07/2005 | 10:47 | מאת: עייצס

על פי מה שנכתב בפורום "מחקר חדש קובע" אין באמת ביסקסואליות. מה דעתך על המחקר? http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1462116

25/07/2005 | 11:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עייצס, המחקר מעניין אך בעייתי מבחינה מתודולוגית, בשל גודל המדגם ואופן גיוס הנבדקים ולכן, כפי שהומלץ, באמת יש צורך לחזור עליו במדגמים גדולים ומייצגים יותר. יתר על כן, קיימת הסכמה שבי-סקסואליות היא עניין של מידה והמדד של קינסי כולל 7 דרגות הנעות מהומוסקסואליות מוחלטת להטרוסקסואליות מוחלטת וביניהן 5 דרגות של בי-סקסואליות. במחקר הנ"ל הנבדקים המעטים יחסית התבקשו להגדיר את עצמם באופן חד-משמעי כשייכים לאחת מ-3 קבוצות: הומוסקסואלים, ביסקסואלים והטרוסקסואלים. לאלה שהגדירו את עצמם כבי-סקסואלים לא ניתנה הזדמנות למקם את עצמם על פני הרצף של קינסי. יכול להיות שבמחקר גדול יותר שבו אפשר יהיה לערוך הבחנה עדינה יותר בין הדרגות השונות יתקבלו גם הבדלים בין רמות העוררות המינית הפיזיולוגית למראה תמונות של גברים ונשים. מעבר לכך, גם אם הממצא נכון, כאשר עומדת בפנינו השאלה הפרקטית כיצד לעזור לביסקסואל, איננו שואפים להעביר אותו ב"מכונת אמת" כמו במחקר הזה. עצם עדותו העצמית על משיכתו לנשים ובחירתו באורח חיים מסוים מספיקה לנו כמטפלים ללכת איתו בכיוון שהוא מעוניין בו. הדבר שונה, כמובן, מהומוסקסואל שמעיד על עצמו שאין לו כל משיכה מינית לנשים ובכל זאת רוצה לשנות את הכיווניות המינית שלו, דבר שאינו אפשרי. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים