האם מדובר בביסקסואליות?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/02/2012 | 17:33 | מאת: אנונימי

שלום אני בן 31 וכל חיי, הן הבוגרים והן הצעירים, ניהלתי מערכות יחסים עם נשים. התאהבתי, אהבתי, נמשכתי ולא הייתה לי כל בעיה לתפקד במיטה. אולם לאורך השנים אני מוצא עצמי מפנטז מינית על גברים. כאשר במציאות אינני נמשך אליהם כלל, בוודאי לא רגשית, פרט לאיבר מינם. כלומר אני יכול לראות גבר חטוב בים ודבר זה לא יעשה לי, אבל כשאני מביט על זיקפה של גבר, אני נדלק וגם לא תמיד. לאורך השנים אף מימשתי פנטזיה מול גבר ( לא סקס, אלא פורקן הדדי ), אמנם תיפקדתי מינית אבל לא חשתי את התחושה הסוחפת כשאני חש עת שאישה נוגעת בי, ואני די כנה אתך ועם עצמי כדי לא לשכנע את עצמי בעניין התחושות. יתר על כן, כשהייתי בזוגיות, אפילו כבדרך אגב לא "ברחה" לי פנטזיה מינית על גבר. אך כשאני מאונן תוך פנטזיה על גבר, לאחר הגמירה תחושתי אינה נוחה, זה יותר בקטע המאצ'ואיסטי, קצת גועל עצמי. אני חייב להדגיש בכנות כי הנושא ממש לא מטריד אותי בחיי היום יום, לא מפריע לשגרת חיי ולו כהוא זה, אבל עדיין אני גבר שלעתים ביטחונו מתערר, או יותר נכון, המאצ'ואיזם שלי. האם מדובר במקרה קלאסי של דו-מיניות מודחקת? ולמה רק הזיקפה מעניינת אותי ולא שאר מרכיביו של הגבר? אשמח לתשובות הכי כנות שתוכל לתת לי.

14/02/2012 | 18:14 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אנונימי, נראה לי שהגדרת יפה מאוד את המקור לחששך מהומוסקסואליות, והוא המצ'ואיזם, או הדבקות בתפקיד המגדר הגברי המסורתי. הדבר מסביר, לדעתי, הן את הגועל שאתה מרגיש אחרי אוננות על גבר והן את הגבלת המשיכה אך ורק לאיבר המין הגברי. אין פירושו של דבר שאתה צריך להילחם בהדחקה הזו ולהילחם בה בכל מחיר. ביסקסואלים נמשכים למרכיבים שונים בגברים ובנשים ואצלך המשיכה המינית לגברים ממוקדת באיבר המין ויתר המרכיבים של משיכה מינית ורגשית מופנים כלפי נשים. זה ממש בסדר גמור! יש כאן אפילו יתרון מסוים והוא שאתה לא צריך לעשות שינויים גדולים מדיי בחייך. הדחקה היא לא דבר שצריך להילחם בו בכל מחיר. היא שומרת עלינו. אם היינו מודעים מודעות מלאה כל הזמן לכל היבט במציאות חיינו היו הופכים בלתי נסבלים (למשל, אם היינו מודעים בכל רגע ורגע לסטטיסטיקה על תאונות הדרכים, לא היינו יכולים לתפקד לא כנהגים ולא כהולכי רגל). לכן, אני מזמין אותך לקבל גם את ההגנות שלך באהבה, בלי ללחוץ על עצמך שלא לצורך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

14/02/2012 | 19:14 | מאת: אנונימי

מכל שלל המחקרים והחוקרים עלתה גם הסברה שבכל אדם יש צד הנמשך לבן מינו, האמנם כך? תודה רבה ומבחינתי הנושא חתום:)

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים