שתי שאלות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/01/2012 | 23:12 | מאת: דויד

אודה לך אם תוכל לענות לי א.יש בי משיכה לשני המינים. אך בצורה שונה לגמרי, אל הבנים אני נמשך מבחינת זקפה ועוררות ואילו לבנות אני נמשך לעדינות לרוך לחום היותר רך מאשר חם. אקווה שמובנים דבריי. האם זה מוזר? כי הומוסקסואל מרגיש אצל הבנים גם את העדינות וכו'. וגם אם אני נמשך ואוהב בנות למה הזקפה שם חלשה מאד? ב. למעשה, אני גדלתי בבית דתי מאד, ועברתי משבר בגיל ההתבגרות, האם יתכן שבעקבות הסערה שבחיי והייתי מסתובב הרבה במקומות [הייתי במניה ואח"כ בדפרסיה] אז נחשפתי בעל כרחי למראות גברים וכדו'. אסביר כוונתי: אם במצבי הנפשי הייתי נחשף לסטיות מיניות והייתי מפתח חשק לזה. אז זה אומר על הזהות המינית שלי, לא. אז איך אדע לגבי המשיכה הגברית שפשוט נחשפתי אליה במצבים של עוצמות נפשיות ומקומות שהגעתי אליהם. אקווה שתצליח להבין אותי. בכל אופן אודה לך מאד על התשובה תודה רבה

26/01/2012 | 00:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דויד, קראתי את פנייתך בתשומת-לב רבה ואני מקווה שהבנתי את כולה. מתיאוריך נראה לי שמשיכתך לנשים היא רגשית יותר מאשר מינית, או לפחות מלווה בהרבה יותר רגש, מאשר הרגשות שאתה חש כלפי גברים. זאת, בין היתר כנראה על רקע החינוך הדתי-שמרני שמקשה מאוד על אהבת גברים. במילים אחרות, הדחף המיני שלך לגברים פורץ החוצה בצורה יצרית יותר, ללא העידון הנלווה לו כשהוא מכוון כלפי נשים. לא הייתי רואה את המצבים אליהם נקלעת במצב המאני כמעודדים הומוסקסואליות, אשר נוצרת בשלבים מוקדמים הרבה יותר בהתפתחות ואשר הסביבה בה גדלת מקשה, ללא ספק, על קבלתה. נשמע שאתה צריך להתמודד עם לחצים לא פשוטים: גם נטייה מינית הומוסקסואלית, גם הרקע הדתי שמקשה מאוד על קבלתה וגם הפרעה דו-קוטבית. אני מקווה בשבילך ומאחל לך שתמצא את הכוחות בתוך עצמך ובסיוע גורמים טיפוליים להתמודד. אתה בוודאי ער לחיוניות של הטיפול התרופתי למניעת התקפים חוזרים ואני מקווה שאתה שומר על עצמך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים