בעיית הגדרת זהות מינית לאורך התבגרות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/01/2012 | 22:22 | מאת: Yev1000

שלום רב, עד גיל 14 בערך נמשכתי רק לבנות אז התחלתי להרגיש משיכה מסוימת גם לבנים, אהבתי לראות פורנו של סטרייטים זה היה מאוד מגרה וגם תמונות של בחורים ערומים. מאוד רציתי שיהיה לי חברה, אבל בגלל לימודים וביישנות וחוסר ידע איך בכלל מתחילים עם בנות הגעתי למצב שאני בן 25 ועדיין לא הייתה לי חברה. בסביבות גיל 16 המשיכה שלי לבנים התחזקה וניסיתי להדחיק אותה וגם המחשבה שאני גיי לא נראתה לי סבירה. כשהתגייסתי התחלתי לראות סרטי גייז (וכבר רעיון של מין אנאלי לא היה מגעיל בעיניי). מגע מיני הראשון שלי עם בחור היה בגיל 22 ועם בחורה (בפעם הראשונה ונכון להיום אחרונה בגיל 23, וגם כן, בתשלום כי לא יכולתי כבר לסבול את המצעיות שעדיין לא קיימתי יחסי מין עם בחורה בזמן שרוב הזמן אני שומע "סיפורי גבורה" מחברים שלי. כיום אני מרגיש שנמשך חזק יותר לבנים מאשר בנות. אחרי שסיפרתי על עצמי יש לי כמה שאלות, בתקוה שתוכלו לענות עליהם: * עד כמה התנהגות של "אימא דומיננטית", עובדה שאבא לא היה הרבה בבית ולא הקדיש לי יותר מדי זמן יכלו לתרום לפיתוח משיכה לבני מיני? * עצם זה שהסתגרתי, ולא יצאתי עם בנות (היו ויש לי חברו, אבל אין בינינו יחסים רומנטיים-אינטימיים, רק ידידים) הפר את הנטייה לשני לכיוון ההומוסקסואליות? *קצת קשה לי לדמיין את עצמי בזוגיות עם גבר, יותר טבעי נראה לי זוגיות עם בחורה, וזה מה שאני אני רוצה נכון להיום, אני רוצה ילדים (שלי, ולא מאומצים). מה אני צריך לעשות כדי להגיע למצב הזה? *לפעמים אני במרגיש שאני לא נמשך לא לבנים ולא לבנות כשאני נמצא ברחוב ומסתכל על אנשים. מה זה אומר עלי? האם יש דרך כלשהי להטות את המשיכה לכיוון הבנות? תודה מראש

23/01/2012 | 23:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום Yev1000, הצירוף של קשר קרוב והדוק עם אמא דומיננטית וקשר מרוחק עם האב הוצע ע"י פרויד, אבי הפסיכואנליזה, כאחת הדינאמיקות המשפחתיות האופייניות ברקע של הומוסקסואלים. למרות שרבים טוענים שהטענה הזו לא "הוכחה מדעית", היא נמצאה אופיינית להומוסקסואלים גברים במספר מחקרים שהשוו ביוגרפיות של הומואים לביוגרפיות של סטרייטים. יתר על כן, גם סיפורי יציאה מהארון של בני נוער, במסגרת מחקרים של פסיכולוגים הומוסקסואלים מוצהרים, תומכים בצירוף הזה של קשר קרוב מאוד לאמא דומיננטית וקשר מרוחק עם האב. ראיה לכך נמצא שצאצאים נוטים לצאת מהארון לפני אימותיהם הרבה מאשר בפני אבותיהם שהם לעיתים קרובות האחרונים לדעת על הנטייה המינית, או אינם יודעים עליה כלל ובכל מקרה, מקבלים זאת קשה הרבה יותר (או, למרבה הצער, לא מקבלים). לעומת זאת, היעדר או מיעוט הקשרים המיניים שלך עם בנות נראה לי תוצאה של נטייתך המינית ההומוסקסואלית ולא סיבה לה. לדעתי, אתה הרבה יותר מדיי צעיר ועדיין לא בשל להתמודדות עם הורות. כולנו הורגלנו לחשוב ולהרגיש במונחים של זוג הורים, אבא ואמא, ולכן הציפייה שלך טבעית ונורמאלית. זה מה שכולנו רואים סביבנו. ואולם, איתרע מזלך לגדול בתקופה שבה מתפתחים דפוסים חדשים של הורות אחרת. מספר האמהות החד-הוריות עולה, ישנם ניסיונות של הומואים ולסביות לגדל ילדים (שלהם - לא מאומצים) בתוך זוגיות הומו-לסבית וגם התחברויות של נשים סטרייטיות לגברים הומואים לצורך הבאת ילדים לעולם. אני עד להשקעה רבה של הורים אלה הן בהכנה לקראת ההורות והן בהורות עצמה, הרבה יותר מאשר אצל זוגות סטרייטים, שאצלם הבאת הילדים לעולם היא צעד כמעט אוטומאטי שמתבקש לכאורה מנישואין. זוגיות בין גבר לגבר, כמו זוגיות בין גבר לאישה, היא תהליך טבעי שקורה תוך כדי התאהבות ואני רק יכול לאחל לך שתמצא אהבה במהרה. אתה נמצא זמן קצר יחסית לאחר הגדרת נטייתך המינית ולכן קשה לך עדיין למזג בין מיניות ורגש, אך בטוחני שזה רק עניין של זמן. כשתחצה את הגשר הזה, יהיה מקום להתפנות ולהרהר, עוד כמה שנים, בנושא ההורות. אין דרך "להטות את המשיכה לכיוון בנות", כלומר, אין דרך להפחית או לחסל את המשיכה לבני מינך. אם אתה מרגיש משיכה מינית מסוימת לבנות, אתה יכול לנסות לממש אותה, אך אין דרך להגביר אותה, ובוודאי שלא ליצור אותה, אם אינה קיימת כלל. אני מקווה שעניתי לכל שאלותיך ומאחל לך אושר והצלחה במימוש קשר רגשי, זוגי ומיני בהתאם לנטייתך המינית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

24/01/2012 | 02:53 | מאת: Yev100

10/02/2012 | 20:54 | מאת: יניב לוי

ד"ר שלום, מתוך תשובתך המפורטת והמקצועית לאדון ששאל, בלט לעיניי וגרם לי לעצור לרגע המשפט הבא: " זוגיות בין גבר לגבר, כמו זוגיות בין גבר לאישה, היא תהליך טבעי שקורה תוך כדי התאהבות ואני רק יכול לאחל לך שתמצא אהבה במהרה. " משפט כל כך פשוט ומרגש. ועוד יותר מרגש לדעת שנאמר ע"י איש מקצוע מוסמך. בעולם של היום זה כל כך משמעותי לשמוע משפט כזה שאומר שזוגיות בין גבר לגבר טבעית כמו זוגיות בין גבר לאישה, דבר שלא היה ניתן לשמוע לפני 40 שנה ומעלה. מעין ניצוצות של צדק. תודה לך.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים