תחושת דחייה מתופעה ההולכת ומתפשטת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/12/2011 | 00:31 | מאת: אביאל

ד"ר שלום לך, אני צעיר הומוסקסואל שחי בשלום עם עצמי ונטייתי, חיי תקינים ויציבים, ואני בקשרים טובים עם משפחתי וסביבתי. ואולם, לאחרונה נתקלתי בתופעה ההולכת ומתפשטת בחברה שפשוט גורמת לי גועל ודחייה. זוהי תופעה של אנשים שאחרי שמסיימים לאכול עושים קולות עם השיניים והלשון, וקולות אלה נשמעים די בחוזקה וכל הנוכח מסביב שומע זאת. התופעה החלה ממש לאחרונה ועד לפני כמה שנים לא הייתה קיימת כלל. פתאום אני שם לב שדוד שלי עושה זאת, ופתאום גם אחי אחרי שחוזר מהצבא עושה זאת, וגם בן דוד שלי החל לעשות זאת. התופעה פשוט מגעילה אותה וגורמת לי דחייה וחלחלה, כאשר אני שומע אדם כלשהו (ולא משנה עד כמה הוא קרוב אליי) שעושה קולות אלה בקולי קולות. רציתי לשאול אותך, כאיש מקצוע רב מעלות, מהי לדעתך המשמעות הפסיכולוגית של הדחייה שלי מהתופעה הזו ? מה זה אומר שאני כל כך נגעל מהקולות האלה שאנשים עושים עם השיניים והלשון בלי שום בושה ברבים ? אודה לתשובתך,

29/12/2011 | 11:03 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אביאל, הכותרת המאוד מוצלחת שנתת להודעתך מטיבה לתאר את התופעה. כלומר, קיימים גירויים חיצוניים שללא ספק היו מעצבנים חלק גדול מהאנשים, אך אתה רגיש להם במיוחד והרגישות הזו הולכת וגוברת, הולכת ומתפשטת ובתוך עמך אתה חי, כלומר, לא תצליח לשנות את הסביבה אך אתה מתקשה להסתגל אליה. מתיאוריך אתה מצטייר כ"א?יס?ט?נ?יס", אדם עדין ואנין טעם, הנרתע מכל דבר שיש בו גסות או כיעור. מעניין שביוונית פירושה המילה א?ס?ט?נ?ס היא חולה או חלוש ויש לה קונוטציה שלילית של הקפדה מעבר לסביר על כל דבר מטריד. אם אתה מזהה את עצמך בתיאור הזה, שאינו תיאור פסיכיאטרי או פסיכולוגי, צריך לבדוק עד כמה התופעה רחבה לא רק מבחינת התפשטות הדחייה בתחומים שתיארת , אלא האם יש כאן דפוס של הקפדת-יתר שעלול לפגוע בהסתגלותך לחברה הישראלית בה אתה חי. את הדברים הללו שווה לבדוק בייעוץ פסיכולוגי פנים אל פנים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

29/12/2011 | 16:53 | מאת: יקיר שם בדוי

אין ספק, שאם רוצים ובוחרים אפשר לקשר אכילה גסה ליחסי מין גסים=>פורונו. ובכול זאת פורנו מופץ ואכילה גסה לא. . . בקיצור עדיף להשאיר דברים בגן החיות.

30/12/2011 | 10:57 | מאת: אביאל

ד"ר רובינשטיין שלום. שמחתי לקבל את תשובתך. חשוב לי להשיב שהתופעה איננה רחבה יותר מבנושא הזה בלבד. אני מאוד מרגיש עצמי כישראלי וכחלק מהחברה הישראלית, אוהב מאוד את המדינה והאנשים, ויותר מכך - איני רואה את עצמי חי בשום מדינה אחרת חוץ מכאן. מדברים אחרים שיש בהם גסות או כיעור, אני לא נרתע במיוחד. רק התופעה הזאת מאוד לא נעימה לי ומגעילה אותי. לדעתי זאת הפרה של כללי נימוס בסיסיים בין בני אדם. כשאדם לידי מתנהג ככה ועושה קולות כאלה עם השיניים, אני נוטה לקום ולהתרחק. כל חבריי הקרובים ובני משפחתי הקרובים אינם נוהגים כך, ולו היו מנסים לנהוג כך-ודאי הייתי מנסה לדבר עימם על הנושא. ולכן היה חשוב לי לדעת - מה המשמעות של דחייתי זו ? סה"כ לדעתי זו דחייה שיכולה להתעורר אצל כל אדם, לא כך ?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים