האם בעלי הומוסקסואל?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/12/2011 | 17:05 | מאת: אישה

שלום רב, אני נשואה כשנה וכבר מההתחלה ניכר היה שלבעלי קושי רב באינטימיות, כבר בערב החתונה כשחזרנו הביתה בעלי ביקש מחברו (שסירב תחילה ולאחר מכן הסכים) לעלות איתנו לביתנו, החבר הנבוך עזב מהר אך אני הרגשתי שמשהו לא הגיוני בדבר שכזה, בהמשך הוא הרבה לרצות להיות עם חבריו מיד לאחר החתונה (אפילו בימים הראשונים) גם כשהדבר בא על חשבון זמן משותף. הוא מאוד נבוך ונמנע מלנשק אותי באופן ספונטני ומעבר לנשיקות קטנטנות וחסרות תשוקה הוא ממש הודף אותי תוך כדי צחקוק. הבחנתי שכאשר הוא נוגע לי בחזה זה לא מעורר אותו כלל (מנסיוני בד"כ גברים מאוד נמשכו אליו) ולאחרונה כאשר הוא מנסה להתעורר ולא מצליח הוא מבקש שאתהפך ורק כאשר הוא מלטף את גבי ומתחכך בו הוא מעורר מינית. חשדתי בתחילה שאולי המראה שלי לא מושך אותו אבל החדר חשוך לחלוטין לכן את האפשרות הזו פסלתי.כששאלתי אותו בעניין הוא הכחיש כמובן ואמר שזה רחוק מהמציאות ושהוא כן נמשך אליי והגב שלי הוא חלק ממני. משפחתו וחבריו מאוד יתנכרו לו אם יתברר שהוא אכן הומוסקסואל ולכן זו סיבה מספיק טובה להכחיש מכל וכל ואף להתחתן נוסף לזה כאשר הוא עומד בפני בחירה האם לעשות משהו למעני או למען חבריו הוא תמיד יבחחר בחבריו, הלכנו לייעוץ זוגי אז המצב השתפר מעט (לפחות כלפיי חוץ) אך אני מרגישה שבתוך תוכו הוא רק רוצה לברוח מכל מצב אינטימי. הקשר שלו לחבריו מאוד מאוד הדוק ונ ראה שיש בינהם אינטימיות רבה, הרבה יותר מבנינו. פעם הוא אמר שאם יראה גבר ערום הוא עלול להקיא אך האם יכול להיות שבכל זאת המשיכה האמיתית שלו היא לגברים? אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה

01/12/2011 | 17:18 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אישה, מצער לקרוא שאת צריכה לחוות דחייה כזו זמן כה קצר לאחר הנישואין. על כל פנים, באשר לשאלתך - משיכה מינית אינה נקבעת על סמך התשובה לשאלה למי אנחנו לא נמשכים אלא לפי התשובה לשאלה למי אנחנו כן נמשכים. לפי תיאורייך, אכן קיימת בעיה קשה באינטימיות, אולי גם במשיכה אלייך ואולי לנשים בכלל (בהיעדר מספיק נתונים, קשה לדעת זאת), אך לא די בחוסר משיכה לנשים כדי להסיק שמישהו נמשך לגברים. העובדה שבעלך מצליח לתפקד מינית באופן חלקי (אם הבנתי נכון) כשאת על הבטן, אין בה להעיד בהכרח על הומוסקסואליות. ייתכן שהימנעות מקשר עין עוזרת לו לעקוף את הקושי באינטימיות וחלק גדול מהזוגות ההומוסקסואלים מקיימים מגע מיני עם קשר עין, פנים אל פנים. אני תוהה אם לא היו לכך סימנים לפני הנישואין. בכל מקרה, הכתובת היא אכן טיפול זוגי ואני מציע לדבוק בה, לתאר את מצוקתך ולהעביר את המסר שאינך מוכנה לוויתור בסדר גודל כזה. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

01/12/2011 | 17:35 | מאת: אישה

היו לכך קדימויות לפני החתונה אך כיוון שלא שכבנו קודם החתונה לא יכולתי לדעת מה מעורר אותו, לפני החתונה היינו המון ביחד ואז הוא גם נטה לוותר על חבריו לטובת מפגשים איתי (בד"כ)העניין הוא שבעלי מכחיש שיש פה בעיה שנובעת מייחסו אליי, לדבריו הכל נתון לפרשנות והבעיה האמיתית במערכת היחסים שלנו היא התגובות שלי לדברים שהוא עושה, אני מרגישה שהטיפול לא מוביל אותנו לשום מקום בונה אך מפחדת להתגרש. לא ישנתי בבית בלילות האחרונים והוא אפילו לא התקשר לברר היכן אני נמצאת, האם יכול בכלל להיבנות משהו מתוך הרס גדול כל כך?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים