בקשר לחברה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/11/2011 | 13:21 | מאת: יפעת

שלום לדר גלבוע, אני בחורה בגיל 28 לפני כמה שנים הייתי בקשר לסבי עם בחורה אחרת שהתחתנה.היינו 4 שנים יחד עד גיל 23 ,כאשר בקשר היו עליות ומורדות. היא החליטה להתחתן וכבר יש לה ילד. היא טוענת שהיא סטרייטית מוחלטת. לדעתך היא שכחה אותי ובאמת לא היה לה משהו משמעותי איתי , הם באמת אפשרי להחליט לאחר קשר אני כזה או כזה. ראוי לציין שהקשר היה מאד משמעותי ועוצמתי הן מבחינה נפשית ופיזית. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.תודה רבה על הפורום!

19/11/2011 | 22:30 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

ליפעת שלום רב, אני חשה את כאבך. עבורך היה הקשר עם הבחורה משמעותי ועוצמתי, נפשית ופיזית, כפי שכתבת, ואף חשבת במשך ארבע שנים שכך זה גם עבורה. והנה לבסוף מסתבר לך, שעבורה זו הייתה אפיזודה לא ברורה וספק בכלל אם הייתה לסבית בזמנו ואם היא כיום לסבית. זה באמת מתסכל וכואב. אולם, יש להאמין שהתקופה שלכן יחד, אשר החזיקה מעמד ארבע שנים בגילים של תחילת החיים הזוגיים (תחילת שנות עשרים), אכן הייתה משמעותית עבור שתיכן. העובדה שהיו עליות ומורדות בקשר-כפי שציינת- רק מחזקת את העובדה שהדברים היו משמעותיים, שהרי אחרת ברגע שיש קשיים ("מורדות") מסיימים את הקשר, אם אכן אין לו משמעות או חשיבות כלשהי עבור בני או בנות הזוג. יחד עם כך, אין זה אומר לגבי עניין הסטרייטיות או הלסביות. זאת ניתן לקבוע רק מתוך הכרת האדם והבנה מה הביאו לקשר. נתקלתי כבר במקרים שהקשר עם בת זוג לסבית, בא ממקום של צורך בחיבה, אהבה, תמיכה וקבלה של בת זוג, כתחליף לקשר אמהי תומך ואוהב , שנעדר כליל מחיי הבחורה, ולאו דווקא בגלל נטייה או העדפה מינית. יש בוודאי לא מעט מניעים שיכולים לתמוך בביסוס קשר לסבי של אחת מבנות הזוג ואולי אפילו של שתיהן. כך שבתקופת חיים מסוימת, בעקבות היסטוריה אישית קשה עם הרבה חסרים אימהיים, מוצאים את מילוי החסר באמצעות בת הזוג בתקופת חיים מסוימת. אינני יודעת אם זה המקרה של חברתך. אך אני שוב רוצה לציין, שגם במקרים כאלה הקשר הוא חשוב משמעותי ואפילו בונה את האישה לעתיד בריא וטוב יותר בהמשך חייה. על כן, אין מקום להרגיש רע עם עצמך על מה שהיה ולנסות לראות את הצדדים החיוביים שהיו בקשר. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים