טיפולי המרה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/09/2011 | 16:26 | מאת: חסוי

מה בעצם היו עושים לאנשים בטיפולים האלו?

25/09/2011 | 17:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חסוי, את טיפולי ההמרה, שהוצעו ע"י אנשי מקצוע מוסמכים, ניתן לחלק לשניים. עפ"י הגישה הפסיכואנאליטית, למרות עמדתו המפורשת של פרויד שהנטייה המינית אינה ניתנת לשינוי בפסיכואנליזה, פיתוח תובנה ליחסים הקרובים של הבן עם אימו וההזדהות הלקויה עם אביו אמורה "לתקן" את הנטייה המינית, שמהווה לפי גישה זו חלק מהזהות המינית (כיום מקובל להפריד בין השתיים). כאמור, זו לא הייתה גישתו של פרויד, כפי שניתן ללמוד ממכתבו לאם אמריקנית: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=179 ושימוש בגישה פסיכואנליטית לצורך שינוי הנטייה המינית נעשה בעיקר בידי פסיכיאטרים פסיכואנליטיקנים אמריקניים בסוף שנות החמישים ותחילת שנות השישים של המאה הקודמת. בגישה ההתנהגותית-הקוגניטיבית הוצע טיפול של התניה אברסיבית, כלומר, קישור אובייקט המשיכה בן אותו המגדר לחיזוק שלילי. לרוב הוצגו למטופל תמונות של בחורים מושכים ותוך כדי צפייה בהן הוא היה מקבל שוק חשמלי מכאיב אך לא מזיק ביד ומייד לאחר מכן הוחלפה תמונת הגבר בתמונת בחורה כדי לקשר בין תמונות של בחורות לבין ההרגשה הנעימה שבשחרור מהכאב. כאשר טכניקה זו יושמה ע"י גורמים דתיים (למשל, נוצרים מורמונים) היא בוצעה בצורה אכזרית עוד יותר - למשל, ע"י מתן השוק החשמלי ישירות לפין. עדות מזעזעת לסוג זה של טיפולים מוצגת להלן: http://www.havana.org.il/world/6096 בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

02/12/2011 | 19:52 | מאת: שוקי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים