שאלה לגבי תהליך לשינוי מין.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/09/2011 | 12:22 | מאת: חן

שלום! רציתי בבקשה לשאול מהם הקריטריונים העדכניים לשינוי מין כיום בישראל? כלומר אם ברצוני לשנות את מיני..איפה מתחילים ומה המסלול שנדרשים לעבור? בתודה מראש.

15/09/2011 | 23:48 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום חן, אם האדם, הרוצה לשנות מינו באמצעות ניתוח לשינוי מין הינו מעל לגיל 19, הוא יכול לפנות למחלקה לכירורגיה פלסטית, שבמרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר, בכדי לקבוע תור על מנת להתחיל בתהליך, שבסופו ניתן לו האישור לניתוח האמור. האישור, על ידי ועדת מומחים, ניתן בתום שנתיים של הכרות ובדיקות, בתנאי שהינו נמצא מתאים. הניתוח, מתבצע רק לאחר מלאת לאדם 21 שנה. אך בתקופת המעקב הוא מתחיל לקבל הורמונים מתאימים ויש לו אפשרות לבדוק את תחושתו והתאמתו לחיים במין שאליו הוא שואף לעבור. כיום, המקום היחיד בישראל המבצע את הניתוחים לשינוי מין הוא המרכז הרפואי המוזכר לעיל. פעילות הוועדה לאישור הניתוח הינה על פי הוראות משרד הבריאות. אני מציעה לך לפנות למזכירת הוועדה בטלפון:03-5302677. אפשר גם להשאיר בטלפון זה הודעה ויחזרו אליך אם תשאיר את פרטיך. בפגישת ההיכרות הראשונה יימסרו לך פרטים על הרכב הוועדה ודרך עבודתה וכן תוכל לקבל מענה לכל שאלה שמעסיקה אותך בנושא. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים