המשך- מה צופן לי העתיד?..

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/11/2005 | 00:28 | מאת: יואב

ד"ר גידי שלום! אני מודה לך על התגובה המהירה להודעתי. נכון שהעתיד צופן את הבחירה האישית שלי בסופו של דבר,אך כאן בדיוק נעוצה הבעייה מה טוב עבורי ויספק אותי בחיי? אני יודע בוודאות שחיי משפחה הם שאיפתי ,ולא רק בגלל הצו החברתי וההמשכיות,אך קיים החשש שאולי לא אביא לסיפוק מיני את הח?ברה בין היתר מחוסר ניסיון עם בחורה ,ככל הנראה.לבחורה איתה אני בקשר יש מחזרים והיו לה קשרים,אך היא בוחרת להיות איתי. אני מעולם לא טופלתי אינטנסיבית ,ופסיכיאטר שביקרתי אצלו לפני כשנתיים ציין במכתב הפנייה:"ממליץ פסיכותרפיה על רקע קונפליקטים אישיותיים שגורמים לANXIETY(חרדה).בחור אינטיליגנטי עם אינטרוספציה" ייתכן שאני באמת חושש לגבי עתיד מצבי בפרט לאור רצוני להגשים עם בחורה בית, והפחד מחיים עם גבר שממילא מוכחים כחסרי עתיד מבטיח וכך נראים פני הדברים גם במציאות.האם יש לך המלצה לגבי מטפל שאתה ממליץ?(במידת הצורך). נכנסתי גם לאתר בשם "עצת נפש" בו ביקרתי בשנתיים האחרונות,אך טרם פניתי למתנדבים שם בבקשת עזרה(אם בכלל יוכלו לספק כזו). בברכה ובתודה ,יואב.

07/11/2005 | 01:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יואב, אני מבין את לבטיך ושותף למצוקתך, אך כדי למנוע את הפיכת הפורום לבמה לפרסום מסחרי של מטפלים פרטיים, לא אוכל להמליץ לך מעל גבי הפורום על מטפל פרטי. אני מכיר היטב את ארגון "עצת נפש" ופעילותו. מדובר בארגון דתי, ששם לו למטרה להחזיר הומוסקסואלים אל התלם מתוך אמונה דתית-מוסרית שמדובר בחטא. טיפולים מסוג זה (שגם אינם נערכים ע"י אנשי מקצוע מוסמכים) הם בעלי פוטנציאל לנזק נפשי, לעיתים בלתי הפיך. אני נוטה להסכים עם ההתרשמות וההמלצה של הפסיכיאטר שראה אותך ולהצטרף להמלצה על פסיכותרפיה אצל מטפל גיי-פרדנלי, שילווה אותך בלבטיך ויעזור לך למפות את קשייך ולהכניס בהם סדר. אם תשלח לי אימייל בצירוף אזור מגוריך, אעשה כמיטב יכולתי כדי להמליץ לך על מטפל מתאים: [email protected] . אני מאוד אופטימי בקשר לעתידתך, למרות הקשיים שאתה חווה כרגע. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

07/11/2005 | 16:56 | מאת: מיכאל

הי יואב, לי נראה שבכל דרך שתבחר ככל הנראה תחוש תסכול. אם תבחר לממש רק קשרים הומואיים תחוש תסכול על הויתור הקמת משפחה נורמטיווית, ואם תבחר לממש רק יחסים הטרואיים, תחוש תסכול על הויתור על המשיכה המינית העדיפה שלך לגברים. האם זה נורא כל-כך? לא, כי החיים מלאים ויתורים כואבים, ויש הרבה מצבים שאנחנו צריכים לוותר על שאיפות מסוימות לטובת הגשמה של שאיפות אחרות. וזה נכון לא רק בתחום הזוגי. רק נראה לי שאתה צריך לשמור על ראש פתוח לגבי היחסים עם גברים. העולם היום משתנה, ואתה יכול אולי להקים משפחה גם עם גבר. זה אמנם יהיה הסדר שבודאי שונה מאוד מזה עם אשה, כלומר מן הסתם יהיו צריכים להיות מעורבות נשים בענין, והילדים לא יגורו איתכם, אבל זה אפשרי. בכל מקרה, אם אתה אוהב את הבחורה הזו ורוצה להיות איתה לטווח רחוק, יכול להיות שכדאי לך לוותר על גברים בשביל זה. סיפוק מיני? ובכן, כנראה שהיא מספיק מסופקת איתך כבר עכשיו, או שהקשר הרגשי איתה מספיק חשוב לה שהיא מוותרת על הסיפוק המיני. תראה, אני גם מגיע מחברה מסורתית, ואני מגדיר את עצמי בי-סקסואל, למרות שלא הייתי עם בחורה כבר שלוש שנים ויש לי עכשיו חבר, אבל אני מאוד מזדהה עם הדילמה שלך ויש הרבה שנמצאים איתך באותה סירה, אז בעצם כתבתי לך מתוך הזדהות. בברכה מיכאל

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים