פסיכוסקסולוג

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/08/2011 | 15:41 | מאת: משה1

השאלה כך.. אני נמשך לנשים וגברים כאחת, בפועל יותר עם גברים, דהיינו כי אני לא יוצר קשר או משהו רק סטו'צ קטן ואז הכל נגמר. לא מצליח לפתח קשר כראוי. וראיתי שאתה כותב שצריך לעבוד על זה בטיפול פסיכולוגי. השאלה שלי, אם לא עדיף אצל פסיכוסקסולוג שבעצם עיקר עיסוקו סביב סקס. כלומר, האם כל פסיכולוג מתמחה ויבין כל הדברים סביב המיניות? זה הרי לא שאלה של קשרים חברתיים רגילים כמו חרדה חברתית, אלא זה הכל סביב המיניות. מקווה שהבנת את שאלתי

27/08/2011 | 16:00 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום משה, הבעיה שאתה מתאר היא בהחלט פסיכולוגית ולא סקסולוגית. סקסולוג מטפל בהפרעות בתפקוד המיני (שפיכה מוקדמת, חוסר זיקפה מסיבות פסיכולוגיות וכד') בעזרת טיפול התנהגותי. ברוב המקרים הוא מטפל בזוגות ונותן להם תרגילים הביתה (אם אין בן או בת זוג, ישתמש לעיתים בסרוגייט, בת זוג חלופית). הבעיה שאתה מתאר אינה בעיה מינית אלא בעיה ביצירת קשר. ייתכן שהיא קשורה לביסקסואליות וייתכן שלא. בכל מקרה, זהו נושא מובהק לטיפול פסיכולוגי. אולי המאמר הבא ייתן לך קצה של חוט לשאלה אם הקושי ביצירת קשר קשור או לא לביסקסואליות: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים