משהו לא ברור

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/08/2011 | 15:23 | מאת: יוחאי

אני מתנצל שאולי זה לא ממש על הומוסקסאוליות [אבל זה בהחלט קשור]. השאלה שלי, האם יש קשר בין אוסידי להתנהגות מינית [חרמנות]? אני בהוסטל יש לי עוד שתי חברים (בדירה אחרת) אני רואה שלשתינו מכנה משותף, כל היום חרמנות, ולשלשתינו אוסידי קשה. כי חשבתי, שפרויד אומר שאוסידי זה ביטוי להומוסקסואלי, ובכלל להדחקה מינית. אני מאד מחכה לתשובה שלכם

27/08/2011 | 15:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוחאי, אין קשר בין עוצמת הדחף המיני ("חרמנות") ובין הפרעה כפייתית, אך התכנים של האובססיות והקומפולסיות (המחשבות הטורדניות והטקסים) קשורים במקרים רבים להתנהגות המינית. פרויד ראה בהפרעה הכפייתית תוצאה של קונפליקט בין הדחפים המיניים והתוקפניים ובין המצפון והאיסורים המוסריים שהוא מטיל עלינו. לכן, אם היצרים מאוד חזקים, מצד אחד, והאיסורים חמורים ונוקשים, מצד שני, אנחנו נמצאים כאילו בתוך "סנדביץ'" שסוגר עלינו משני הכיוונים. המחשבות והטקסים הכפייתיים הם דרך להתגונן בפני האיסורים האלה ("אם לא אעשה כך וכך, יקרה או לא יקרה כך וכך"). מספר דוגמאות מהקליניקה: בחור שמייד עם הגיעו לאורגזמה חייב להתרחץ היטב במים רותחים כמעט ולהחליף את כל המצעים והמגבות, בחור שחייב "לגמור" 3 פעמים עם בחורה כי אחרת יש לו חרדה שמא הוא הומוסקסואל, שעות קבועות ונוקשות ליחסי מין, קיום יחסי המין בסדר מסוים ומחייב ועוד ועוד. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

28/08/2011 | 12:52 | מאת: יוחאי

תודה לך על תשובותיך המאירות עיניי. ואני רוצה לדעת האם ה'חרמנות' שלי [סליחה על הביטוי] זה דבר טבעי, נורמלי? אני לא צריך להרגיע את זה? חוץ מהאי נוחות עם זה, כמו שאני מרגיש. אבל אני גם בפועל מאד עסוק סביב המיניות המוגזמת. האם כדאי לי להתייעץ עם פסיכולוג? אודה לך מאד

28/08/2011 | 13:04 | מאת: יוחאי

אני יסביר את עצמי, ובאמת אין לי טקסים וכדו' בכלל ויש לי במשך כל היום טורדנות ואי רוגע מחשבתית שאובחנה כאוסידי. ודוקא מכיון שהביטוי הוא לא ישיר במיניות אלא טורדנות עקיפה, אני רוצה שוב לשאול, אם יתכן שבעצם זה 'כיסוי' וזה כן תוצאה של ההדחקות וכו' המיניות. ושוב תודה רבה לך מאד

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים