מה אני??

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/08/2011 | 08:55 | מאת: משה1

הסיפור שלי 'קצת' מורכב, ולכן אני תוהה המון. אני מרקע דתי, ובגיל ההתבגרות היה לי משבר נפשי. יחד עם זאת [בתקופות שהייתי מתפקד טוב] הקשר שלי היה עם בנות אהבה ומין כלומר הטרוסקסואל. אבל בפועל לא התחתנתי! אמנם אפשר להסביר בגלל הבעיות התפקודיות-נפשיות וגם הזהות הדתית שאני מבולבל בה. אבל בכל אופן בשלב מסוים התחלתי ללכת בדרך הקלה דהיינו משיכה לבחורים, וקיום יחסים הומוסקסואלים. כיום, אני מודע לכך שהנטיה כרגע הוא הומסקסואלית, ואולי שנאמר זו הנטיה שלי ועד אז היה זה הדחקה [אולי סיבה למשבר נפשי??], אבל אני בכל זאת שואל, כי עובדה שכל השנים הראשונות הייתי הטרוסקסואל מובהק וחוויתי קשר עם בנות, אז איך אדע אם זה לא מורכב יותר מאשר לקבוע אני הומוסקסואל. סליחה שאני ככה מאריך, אבל אם תוכל לייעץ לי לכוון אותי איך אני יכול לברר את הנקודה הזאת. תודה רבה

15/08/2011 | 10:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום משה, אני מצטער לקרוא שעברת תקופה קשה ומקווה שהיא מאחוריך. הדבר היחיד שמגדיר את נטייתך המינית היא משיכתך לגברים. משיכה זו היא בבחינת "אהבת מרדכי" ולא "שנאת המן". במילים אחרות: העובדה שקשרים עם בחורות לא עלו יפה בזמנו לא הביאה לכך שתימשך לגברים, וגם לא המשבר הנפשי אליו נקלעת. הסיבות להומוסקסואליות שנויות במחלוקת וכנראה מדובר באינטראקציה בין גורמים מולדים וסביבתיים (בילדות המוקדמת), אך אין בתקופת הבגרות הצעירה דברים שיכולים לגרום לה. בהחלט ייתכן שבתקופה מסוימת משיכה זו הייתה "רדומה" (או "מודחקת" בשפה הפסיכואנליטית) וכעת היא התעוררה. אנחנו מכירים את התופעה גם מגיל הרבה יותר מבוגר משלך. לאור הרקע הדתי שלך, ייתכן שתמצא תמיכה מתאימה בארגונים כמו הו"ד (הומוסקסואלים דתיים) ו"חברותא". בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

17/08/2011 | 15:47 | מאת: משה1

ראשית תודה רבה לך. ואני שואל כך, המציאות כאילו כפתה עלי להתמקד בקשר עם בנים, אני לא מכחיש שיש לי נטיה לבנים, אך האם זה אומר שאני הומו ז.א. אני יודע שיש את הסולם של קינסי, אבל השאלה האם עלי להתנסות עוד עם בנות, כי כל השנים האחרונות הייתי ביישן וכו' ולא 'התחלתי' עמהם. ורק כך אדע?? תודה רבה ב. אגב, כתבת לי 'דברים שקורים בילדות המוקדמת'. האם הכוונה להתעללות מינית? או למשל להתנהגות בלתי הולמת מינית כלפי הילד? האם יש קשר?.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים