לא מבינה-שאלה לדר גידי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/08/2011 | 00:08 | מאת: נוי

שלום, אני סטרייטית אבל מרבה לקרא בפורום ואוהבת את תשובותיך. לכן החלטתי להתייעץ בנוגע לבעיה.לפני שנה יצאתי עם בחור מאד טוב במשך תקופה,נפרדנו על רקע תכונה שהפריעה לי ובאה לידי ביטוי בעוד מקומות והיא נוקשות (מאד מרובע ושמרן). חלפה שנה שבמהלכה אנחנו בקשר לסירגין מבלי להיות באמת בתוך הקשר.. בעיקר בטלפון שיחות וסמסים, כשניסינו לחזור לקראת פסח- הוא נשאר בשלו ועם הנוקשות שלו בכל מיני מקומות והחלטנו ששנינו כרגע לא בשלים לקשר כל אחד וסיבותיו. אבל מה שהכי משגע אותי-שאנחנו ממשיכים לשמור על סוג של קשר שהוא לא פה ולא שם.. וזה מבלבל את שנינו , יש לציין שהוא אוהב אותי מאד ואני לא סגורה על מה שאני מרגישה כלפיוץ שאלתי היא כזו- איך מפסיקים להיות בקשר? אני מרגישה שזה הפך להיות אובססיה אצל שנינו. ? תודה

05/08/2011 | 01:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נוי, נוקשות היא אכן תכונה לא רצויה בפני עצמה, אך יש לה תפקיד הגנתי חשוב מאוד, כמעט הישרדותי. הבחור מגן על עצמו ולא יפסיק לעשות כן בגללך או בגלל כל אדם אחר, אלא אם כן, יקרה אירוע מאוד דרמאטי בחייו, לעיתים כצמיחה מתוך משבר. כדאי לך לבדוק עם עצמך האם אותה נוקשות של הבחור, פרט לכך שהיא אינה אטרקטיבית בעינייך, אינה גם משרתתת אותך מאיזו שהיא בחינה. נכון שלא כייף עם אנשים כאלה, אך הם גם משרים הרבה ביטחון, הם צפויים, הם שם בשבילך ומהווים למעשה מעין "חוף מבטחים", שתמיד ניתן לחזור אליו. אם הוא גם אוהב אותך ונותן לך תחושה שאת רצויה, ברור שהוא ממלא צורך מאוד חשוב עבורך. לכן השאלה אינה כיצד להפסיק את הקשר אלא האם את באמת ובתמים רוצה להפסיק אותו. התשובה לשאלה כיצד להפסיק היא ע"י חיתוך וויתור גם על הידידות, אבל כלל לא בטוח שזה הצעד המתבקש כאן, אלא בדיקה מעמיקה יותר של מה שיש בקשר זה ולא התמקדות במה שאין בו. ריגושים ועניין הרבה יותר קל למצוא, אך מי שמספק אותם בדרך כלל אינו מספק ביטחון. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים