שינוי אוריינטציה מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/07/2005 | 04:42 | מאת: אני:)

שלום שלום:) אני בן 16, הומו/דו מיני אני שמעתי וקראתי על תהליך שנקרא שינוי הנטייה המינית. ואני מעוניין לחזק את המשיכה שלי כלפי נשים וכו וכו וכו. בכל מקרה זה רצוני... איפה אפשר לקרוא עוד על הטיפול ולעבור אותו במידה וכך אני מחליט? תודה מראש:) אני

25/07/2005 | 10:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אני, העמדה של האיגוד הפסיכולוגי האמריקני ושל האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני היא שטיפולי המרה (conversion therapy), שנועדו לשנות את הכיווניות המינית מהומוסקסואלית להטרוסקסואלית הם בעלי סיכויי הצלחה קלושים ואף עלולים לגרום נזק נפשי (בעיקר דיכאון). עמדה זו גובשה לאחר שנים רבות של ניסיון מחקרי וקליני. טיפולים אלה נערכו ברוב המקרים ע"י גורמים דתיים המאמינים שהומוסקסואליות היא חטא. גם אחוזי ההצלחה הנמוכים לא נבדקו לאורך זמן, כלומר, לא נערך מחקר מעקב כדי לבדוק האם השינוי נמשך לאורך זמן. עם זאת, יש דרגות שונות של משיכה לגברים ולנשים ואם אתה מרגיש שאתה נמשך גם לנשים, כדאי לך אולי לפנות למטפל העוסק בכך. מטפלים העוסקים בכך הם, לרוב, דתיים ושוב, הטיפול נעשה כחלק מאמונתם הדתית ולעיתים קרובות כחלק מהאמונה הדתית של מטופליהם. מעבר לכך אינני יכול למסור שמות של מטפלים פרטיים מעל גבי הפורום כי הפורום אינו מהווה במה לפרסום מסחרי. הואיל וציינת כתובת דוא"ל, אם מישהו מהממשתתפים ירצה להמליץ לך על מטפל כזה, הוא יוכל לעשות זאת ישירות לכתובת הדוא"ל שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים