הוספת פרט ל"תלות"

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/07/2011 | 22:22 | מאת: יוסי

כשהייתי בכיתה א' בביה"ס, סיכמתי עם חבר שנתחבא מאחורי איזה ארון ושם הראנו אחד לשני את איבר המין שלנו. ביקשתי מחברים נוספים בכיתות ב', אך סירבו. מקרה נוסף הי' עם שכן, שהגעתי לביתו וחשפנו את איבר המין אחד לשני. אבל גם באותם ימים, אהבתי קשר עם בנות, ולהביט ביופיין וכו' - דבר שמשום היותי דתי לא יצא לפועל כלל. כמו"כ, גם בהיותי ילד בביה"ס הי' ילד שחשבתי עליו רבות, ופעם אף ויתרתי על אירוע מסויים בכדי להגיע אליו הבית ולשהות במחיצתו. כשהגעתי לכיתה ז', אף נשתוקקתי להביט בו בעירום. (כמו"כ אני אוהב את גופו של הבחור שעליו אני מדבר בהווה, דבר שמתאפשר לי לראות במקווה). נזכרתי וכתבתי, כי אולי פרטים אלו חשובים לך, לייעוץ. שוב תודה.

17/07/2011 | 22:59 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוסי, התוספת אכן חשובה ומשמעותית. את מה שקרה בכיתה א'-ב' לא הייתי רואה כרמז להומוסקסואליות, אך הרצון לראות את גופו של הבחור הנוכחי בהיותך בן 18.5 - בנוסף למשיכה הרגשית העזה אליו - היא כבר עניין אחר, שמוסיף בהחלט ממד מיני לזיקתך אליו. אני שמח בשבילך שאינך "נעול" על ה"חרדיות" הדתית שלך, לא משום שיש לי משהו נגד הדת, אלא משום שלבחורים דתיים קשה הרבה יותר לחיות בשלום עם משיכה לבני מינם הן מבחינה חברתית והן מבחינה אמונית. בפנייתך הראשונה ציינת שאתה נמשך לבחורות וייתכן שבשנים הקרובות יתברר לך שאתה ביסקסואל, כלומר, נמשך לבני שני המינים. במקרה כזה, יהיה לך טווח בחירה רחב יותר להחליט עם מי ברצונך לחלוק את חייך. אני מתאר לעצמי שקשה מאוד לשמור סוד כזה בינך לבין עצמך. אתה מוזמן להמשיך לראות בפורום זה, שהוא פורום מומחה, כתובת לייעוץ, אך במקביל אני מפנה אותך גם לשני אתרים בהם מנוהלים פורומים של הומוסקסואלים דתיים המתחבטים בבעיות דומות ומספקים תמיכה רגשית זה לזה. למרכיב זה חשיבות גדולה לפחות כמו לייעוץ פסיכולוגי של איש מקצוע: http://havruta.org.il www.hod.org.il וכן פורום הומואים דתיים ב"תפוז": http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1190 בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים