שינוי שאלה לדר גידי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/07/2011 | 19:35 | מאת: תמי

הי, המטפלת הלחליטה שיהיה טוב לי יותר טיפול התנהגות דיאלקטי. אני די נגד זה ורוצה להמשיך אצלה. היא די מתנגדת , האם יש לה תזכות להעיף אותי מהטיפול?

13/07/2011 | 22:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום תמי, קרוב לוודאי שהמטפלת רוצה בטובתך. אני מבין שכרגע נוח לך יותר להישאר במקום הבטוח והמוכר, אך הוא לא בהכרח יעיל מבחינה טיפולית. חשוב מאוד שתבטאי בטיפול את תחושת הדחייה הקשה שעולה מפנייתך והפחד שהמטפלת תנטוש אותך. בחרת להשתמש במילה קשה מאוד המגלמת בתוכה חרדת נטישה עזה ותחושת דחייה גדולה לא פחות. אינך יכולה מבחינה "חוקית" להכריח את המטפלת לטפל בך ואני גם בטוח שהיא לא רוצה "להעיף" אותך. נשמע שמאוד איכפת לה ממך והיא ישרה והגונה מספיק להציע לך טיפול שלדעתה יעיל מאוד. אפשר גם לתכנן את המעבר מטיפול לטיפול בצורה שתכאיב לך מה שפחות, בהדרגה, אולי תוך כדי הפחתת התדירות וקשר של המטפלת עם המטפל החדש. הטיפול ההתנהגותי-דיאלקטי הוא טיפול שהוכח כיעיל על סמך מחקרים רבים במדגמים רבים ברחבי העולם. לפעמים דווקא מה ש"מתחשק" לנו אינו הדבר שטוב לנו. אפשר להבין זאת ביתר-קלות בהתקפי זלילה שמאוד מתחשק לנו ואחר כך אנו מצטערים עליהם. על אותו משקל, יכול להיות שכרגע נוח ובטוח אצל המטפלת הנוכחית אך כבר לא יעיל ומקדם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים