כאבים בזמן יחסי מין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/06/2011 | 11:39 | מאת: מישהי

מה עושים אם בזמן שאני מקימת יחסי מ ין עם בת זוגתי יש לי כאבים חזקים בנרתיק .זה קורה בזמן חדירת אצבעות .יש לציין כי אני בתולה וגניקולוגית אמרה לי שאני לא סובלת מוגניסמוס.אז אם כך.ממה הכאבים.תודה.

17/06/2011 | 23:37 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום לך מישהי, כאבים בנרתיק בזמן יחסי מין, כולל בעת החדרת אצבעות לנרתיק , יכולים להיות מאד לא נעימים ולשבש את האפשרות ליהנות מקשר מיני. יכולות להיות לכך מספר סיבות גופניות/פתולוגיות, כמו: יובש בנרתיק או העדר סיכה (לובריקציה) בעקבות זיהום או חוסר באסטרוגן, או עווית (התכווצות) הנרתיק. אולם, יתכן מאד שישנה סיבה פסיכוגנית. כאשר התופעה איננה ממקור פתולוגי, מדובר בתופעה, שנקראת בספרות המקצועית, העוסקת באבחון הנפשי: "ביאה מכאיבה (Dyspareunia) לא אורגנית". כלומר, לאחר שנשללה האפשרות של תרומת גורם פתולוגי לתופעה, יש לבדוק קיום גורמים רגשיים. אי לכך, אני ממליצה לך לפנות שוב לרופא/ת נשים לצורך בדיקת המצב הגופני , כאמור לעיל. אם לא יימצא פתרון באשר למצבו של הנרתיק, חשוב לפנות להתייעצות עם איש מקצוע בתחום הנפשי (כגון: פסיכולוג קליני ) ואפשר אף להתחיל בטיפול פסיכותרפויטי, על מנת להבין מהו המקור לבעיה וכיצד יש להתמודד עימה, כך שבסופו של דבר ייפסקו הכאבים ותוכלי ליהנות מיחסי מין עם חברתך. בברכה, ד"ר דליה גלבוע להיות מאד לא נעימים ולשבש את האפשרות ליהנות מקשר

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים