.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/06/2011 | 21:21 | מאת: אנונימית

האם לדעתך- פסיכולוגית שנמשכת למטופלת שלה- צריכה להמשיך בהכרח את הטיפול-או להעביר לאיש מקצוע אחר? המטפלת היא סטרייטית לחלוטין ונשואה. כיצד מעבדים נושא זה?

12/06/2011 | 22:46 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב לפונה האנונימית, הנושא של המשיכה בין מטופל/ת למטפל/ת הינו מוכר ואנושי. כשמדובר במפגש קרוב בין שני בני אדם בוודאי שמתעוררים רגשות, מחשבות, פנטסיות וכיו"ב. ואולם, על המטפל מוטלת החובה המקצועית להבין מהיכן הדברים נובעים ומה מקורם. בתהליך הפסיכותרפוטי מוכרת לנו התופעה של "הטרנספרנס" או בעברית: "יחסי העברה", שמתייחסים לרגשות שמתעוררים אצל המטופל כלפי המטפל, בעקבות רגשותיו והתייחסותו לדמויות המשמעותיות ביותר שבחייו, כמו למשל הוריו. להעברה יש תפקיד מאד משמעותי בטיפול, שכן התייחסות האמורה המתרחשת כאן ועכשיו בחדר הטיפול, מאפשרת ללמוד על רגשותיו של המטופל לדמויות הנ"ל , מקורותיהם וההשלכות של הדבר בחייו. זה מאפשר, בתוך המפגש הטיפולי עצמו, גם שינוי ותיקון בהמשך לכך. לכן, ניתן לומר, שה"העברה" היא נדבך חשוב ביותר בתהליך הטיפולי. המטפל/ת מצידו גם כן יכול לחוש "העברה נגדית" כלפי המטופל/ת (משיכה או רגשות מסוימים)וגם זה כלי חשוב בטיפול המסייע להבין את המקורות המשמעותיים מן החיים האמיתיים אשר באים לביטוי בחדר הטיפול. אם ישנו מצב שבו הרגשות המועלים בטיפול בין המטופל/ת והמטפל/ת אינם מגיעים לכלל הבנת מקורותיהם וקיימת רק התייחסות רגשית לדברים ברמה העכשווית, הקונקרטית, מבלי להצליח לראות את המשמעות שמעבר לה,- הטיפול תקוע ואינו ממלא את ייעודו. הרחבתי מעט בהסבר על יחסי ההעברה והעברה נגדית, על מנת להבהיר לך, כי אם ההתפתחות בטיפול שלך נשארה רק ברמה הזו, של משיכה של הפסיכולוגית אליך כמטופלת, הרי שיש מקום לשקול את המשך הטיפול במתכונתו הנוכחית. אפשרות נוספת במקרה כזה: על המטפלת להיעזר באיש מקצוע בכיר, שיוכל לסייע לה להתמודד עם הבנת המצב על כל המורכבות הרגשית שבו. בכל מקרה, חובת הטיפול בדבר מוטלת על איש המקצוע. כמובן, שאת כמטופלת יכולה להחליט אם להמשיך בטיפול או לא, אלא שעדיף שתעשי זאת לאחר שתעלי את הדברים בגלוי עם הפסיכולוגית. לסיכום, אני ממליצה לך לשוחח עם המטפלת על הדברים ורק אם אין שינוי ופריצת דרך בעניין הייתי מציעה לך לבחור בדרך שכתבת עליה. אני רוצה לציין לסיום, כי כנראה שחושיך והבנתך האינטואיטיבית – טובים, מאחר שחשת כנראה שמשהו אינו תקין במהלך או בהתרחשות הטיפולית ונדרש שינוי. אני סבורה שהצדק עימך וכאמור, טוב תעשי אם תעלי הנושא בהקדם. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים