האם בי סקסואליות זו שאלה של מינונים.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/07/2005 | 20:16 | מאת: בי סקסואלית ?

תודה על תשובתך המהירה. השאלה היא האם יכול להיות שאדם נימשך באותה מידה גם לגברים וגם לנשים? מנסיוני ניראה לי שאין משיכה במידה שווה שזו שאלה של מינונים .אם ניקח את הסקלה שבשתי הקצוות שלה יש את המוצהרים לסביות הומוהים ובצד השני הטרוסקסואלים באמצע יש את את כל "המתלבטים" למינהם כשזה יכול להיות 40 אחוז משיכה לנשים 60 אחוז לגברים או 30 70 ואורח חיים ניקבע לפי המינון החזק. האם לדעתך תאורית המינונים היא סוג של הדחקה ?

24/07/2005 | 23:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בי סקסואלית ? , אכן ישנן דרגות שונות של ביסקסואליות הנעות ממשיכה מודעת לבני אותו מין בלבד ועד משיכה מודעת לבני המין האחר בלבד. עפ"י התיאוריה הפסיכואנליטית ובמושגיה, אכן מדובר ברמות שונות של הדחקת כל אחת מהמשיכות, שכן נקודת המוצא היא שכולנו יצורים דו-מיניים, שבפוטנציה נמשכים לשני המינים ואחד הצדדים יותר מודחק במידה זו או אחרת. יש לציין, עם זאת, שקינסי וחבריו שהציעו את הרצף בן 7 הדרגות היו דווקא פסיכולוגים התנהגותיים-קוגניטיביים, שלא האמינו במונח "הדחקה". בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים