זוגיות בין הומו לדו-מיני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/03/2011 | 01:19 | מאת: הגבר האלמוני

ד"ר שלום רב, אני בן 26, הומו הבטוח ושלם במיניותו. בן הזוג שלי, איתו אני נמצא כבר כשנה, הוא בן 21 ודו-מיני. אני לא יודע בוודאות למי הוא נמשך יותר - לגברים או לנשים, אך ככל שאני יודע ומאמין וגם ע"פ שיחותיי איתו, הוא נמשך במידה רבה לשני המינים - לפניי היו לו קשרים/סטוצים רבים עם בנות. (כלומר ע"פ הבנתי, לא מדובר כלל בהומו בהכחשה אלא בדו מיני). אני רוצה לציין שהוא שלם עם עצמו ועם עצם הקשר הזוגי הממושך והרציני שלו עם גבר, "יוצא מהארון" בפני חבריו הקרובים וקרוב מאוד גם לספר להוריו על הקשר שלו. לא די בכך - אנחנו גם מדברים וחושבים קדימה על העתיד שלנו ביחד- והוא נשמע בטוח ושלם בזוגיות שלנו, בעתיד שלה, ובעתיד שלו איתי בתור גבר. הטיעון הכללי שלו הוא "לא משנה לי אם אני עם גבר או אישה - כל עוד טוב לי איתו/איתה אני אשאר איתו/איתה". בהסתכלות קדימה, אני לא בטוח כיצד לעכל את הסיטואציה. מצד אחד הקשר ביננו טוב, וע"פ דבריו הוא גורם לי להרגיש שהוא ישאר איתי ואין לו כל בעיה לחיות עם גבר ואף להקים איתו משפחה. מאידך - אני חושש שיתכן שהוא צעיר ונאיבי, ועוד מספר שנים יבין שקשר עם אישה יהיה עדיף לו מסיבות ברורות של נוחות ופרקטיות. כמו כן,קראתי בפורום זה על הרבה דו-מיניים נשואים, שאחרי שהם חיים עם אישה הרבה שנים הם חשים צורך לממש את משיכתם לגבר - כך אני חושש שלאחר תקופה מסויימת, יהיה לו דחף לממש את משיכתו לאישה. (ואני אמנם גבר והומו אך טיפוס מאוד מונוגמי). ככל שאני קורא יותר על בי-סקסואלים ועל הדילמות בו הם נמצאים, כך אני חש חוסר ודאות גדולה יותר. אשמח לשמוע את דעתך על המצב שתיארתי, כמו כן אשמח אם תוכל להגיד לי מניסיונך עם ביסקסואלים, האם בסופו של יום רובם יעדיפו לבחור בחיים עם אישה ו"יתעסקו" עם גברים מהצד? כי זו ההתרשמות שלי לפחות מהחומר שאני קראתי. תודה רבה הגבר האלמוני

21/03/2011 | 09:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לגבר האלמוני, להרגשתי, אתה מחפש ודאות במקום שבו אי-הוודאות שלטת, עולם היחסים הבין-אישיים ויותר מכך, התחום הרומנטי. הביסקסואלים שתיארתי ואשר בחרו בקשר עם אישה כקשר הזוגי של חייהם ובקשרים עם גברים מחוץ לקשר זה, לא היו מעלים על דעתם לחלק את חייהם עם גבר, כמו שחברך עושה ובוודאי שלא היו אומרים את המשפט הנפלא שלו: "לא משנה לי אם אני עם גבר או אישה - כל עוד טוב לי איתו/איתה אני אשאר איתו/איתה", המעיד על שילוב נדיר בין מין ורגש ויכולת לקבל החלטות לגופו של עניין/אדם. גם אם חברך היה הטרוסקסואל לחלוטין ולצורך העניין נישא לבחורה, אין כל ודאות שלא היה מתאהב בשלב מסוים בבחורה אחרת ולהפך, גם אם לא היה נמשך כלל לבחורות, אין כל ודאות שלא היה מתאהב בבחור אחר תוך כדי הקשר אתך. עם זאת, לפי תיאוריך את הבחור ואת הקשר איתך, וכן את נכונותו לצאת מהארון, אין כרגע למשיכתו לנשים או לגברים אחרים כל משמעות. לכן אני מזמין אותך לטפל בעצמך, להבין שאף קשר אינו טומן בחובו ודאות והבטחה לזוגיות נצחית,ללא קשר לנטייה המינית של המשתתפים בו. חשוב מאוד שתקבל מציאות זו בשלווה וכמובן ככל שתפגין חרדה בעניין בתוך הקשר, הדבר עלול לפעול כנבואה שמגשימה את עצמה, להכניס לחץ לקשר ופחות סיבות עבור חברך להישאר בו. רוב הקשרים אינם מתפרקים בגלל גורמים חיצוניים אלא משום שמשהו בתוכם נשבר ולכן חשוב מאוד לשמור על האוצר הגדול שיש בידיך מתוך שלווה יחסית שאולי כדאי לך לשקול שיחת ייעוץ פה ושם כדי להגיע אליה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים