איך משלימים עם זה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/03/2011 | 23:40 | מאת: ליאור

שלום ד"ר רובינשטיין וגלבוע, שמי ליאור, בן 26. מאז ומתמיד ידעתי שאני הומו. גם בתקופה הקצרה שהיתה לי חברה, ידעתי שזה לא זה וחזרתי לגברים. העניין הוא שיש דבר אחד לא פתור כנראה (למרות שהרבה זמן חשבתי שהוא נפתר) - ההשלמה שלי עם העובדה שאני לא סטרייט. תחושת האי נוחות, החוסר קבלה עצמית ולפעמים גם הבושה מלוות אותי, לעיתים יותר ולעיתים פחות, ובמיוחד באירועים משפחתיים או לחילופין - כשאני נמצא בקשר אבל לא מסוגל להזיז אותו לאף מקום משמעותי כי יש בי חסם כלשהו. השאלה היא אם זה טבעי - האם זה טבעי לרצות להרגיש "כמו כולם" ושתהיה לי משאלת לב להתחתן ולחיות חיים "נורמליים"? אני מבין שבהגדרות שלי אני כבר מקבע את הסטרייטיות כנורמלית ואת ההומוסקסואליות כלא נורמלית, ואף על פי כן חשוב לי לציין שאני בנאדם פתוח מאוד, ליברל ומודע לעצמו, אבל דווקא בדבר הזה, הכל כך משמעותי, אני לא מצליח לשים את הדעות הקדומות בצד ולחיות את חיי כפי שהם. לאחרונה נכנסתי לקשר רציני, משהו משמעותי יותר מהקשרים האחרונים שלי - אבל חוסר ההשלמה מתחילה לתת את אותותיה. אני לא יכול להיפתח לגמרי, להנות מהקשר כדבר לגיטימי שמגיע לי או לראות בו משהו ארוך טווח - להפך.. תמיד, אחרי התחלה טובה, מגיעה הירידה וכך גם במקרה הזה - לבטים, חוסר חשק ורצון להמשיך, ומשאלת לב שרק צפה יותר למעלה ככל שהזמן עובר - למה אני צריך את זה בכלל.

14/03/2011 | 00:00 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

ליאור היקר, מניסיוני בטיפול בהומוסקסואלים רבים, הקושי לקבל את הנטייה המינית הוא רק מקרה פרטי של חוסר השלמה של האדם עם עצמו באופן כללי הרבה יותר. כולנו גדלנו וחונכנו בחברה הטרוסקסואלית, אשר על אף כל גילויי הליבראליות שלה כלפי הומוסקסואלים (בעיקר במישור המאקרו-חברתי - באמצעי התקשורת ובשינויים בחקיקה), רואה במיניות ובזוגיות הטרוסקסואליות ברירת מחדל. נורמות אלו מופנמות בצורה עמוקה ע"י הומוסקסואלים והטרוסקסואלים כאחד ובכל זאת קיימים הבדלים בין-אישיים משמעותיים בין הומוסקסואל אחד לרעהו (כמו בין אדם לאדם באופן כללי) ביכולת לקבלה עצמית. אתה מתאר מציאות אקטואלית ספציפית - קשר משמעותי עם בחור, רציני יותר מאלה שהיו לך עד כה - אך לפי תיאוריך, הנורמות החברתיות שהוטבעו בך, מונעות בעדך ללכת איתו עד הסוף. למה אתה צריך את כל זה? משום שקשר מהסוג שאתה מתאר אינו דבר של מה בכך, לא בקרב הומוסקסואלים ולא בקרב הטרוסקסואלים. כידוע, שיעור הגירושין בקרב זוגות הטרוסקסואלים נמצא בעלייה מתמדת וחלפו הימים שבהם נישואין קונבנציונאליים הם "תעודת ביטוח" נגד פירוק הזוגיות. המלצתי לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי שיעזור לך לקבל את עצמך, לרבות נטייתך המינית, קודם כל למען עצמך וגם כדי שתוכל לקבל את מי שמקבל אותך ומעוניין בך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים