שדיים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/02/2011 | 12:57 | מאת: אלומני

שלום אני בן 25 מאוד מחובר לנשיות שלי אני חושד שאני טרנסג'נדר אני מאוד רוצה חזה כמו של אישה מה אני יכול לעשות בנידון ? הגוף הטבעי שלי די נשי וחלק ככה זה מה שאני רוצה כרגע זה רק חזה

21/02/2011 | 22:37 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, מדבריך הקצרים אשר כתבת, התרשמתי שאינך בטוח אם אכן אתה טרנסג'נדר, הרוצה לשנות מינו מזכר לנקבה. כידוע, הזהות המינית היא רצף מאד מורכב, שיש בו דקויות רבות של הבדלים בין הקצוות של זהות מגדרית ברורה של גבר מחד, ושל אישה בקצה השני. כנראה, שאינך חש עצמך בקצה אחד מוגדר וברור, אלא מתלבט באשר למקומך על הרצף האמור. כך גם יתכן, שהרצון לחוות גוף נשי עם חזה/שדיים הוא חלק מן הצורך להבהיר לעצמך מהי זהותך המינית. הדבר יכול להיות הן בהיבט האישי- גופני, כחלק מן הצורך לבחון את הדימוי הגופני שלך עצמך, והן בהיבט החברתי, כלומר לחוש את התייחסות הסביבה החברתית להופעתך הנשית. מדבריך אין זה ברור, האם הצורך בחזה נשי תואם גם את נטיותיך המיניות, כלפי גברים. גם הכרת ההיבט הזה של הנטייה המינית, יכול לסייע בהבהרת זהותך, הגם שאין הם חייבים להיות תואמים לחלוטין בכל מקרה. מאחר, שהדברים אינם מגובשים והחלטיים אצלך, בכל הקשור לנושא המגדר שלך, אינני ממליצה לך כלל לעבור ניתוח פלסטי ליצירת חזה נשי. אמנם ניתוח כזה הינו הפיך, כלומר ניתן לשינוי, שהרי אפשר לחזור ולנתח לצורך הוצאת הסיליקון, שהוכנס בניתוח הראשון שיצר חזה נשי, אולם זה מיותר ולא רצוי כלל. אני מניחה ואף מקווה, שכל פלסטיקאי שאליו תפנה לצורך ניתוח יסביר לך, מתוך אחריות מקצועית, כי חשוב שהניתוח יתבצע רק כאשר אדם משוכנע בזהותו ושינוי הגוף נדרש לו להתאמת מבנה ומראה הגוף לזהות המגדרית. אי לכך, אני ממליצה בפניך לנסות וליצור חזה מלאכותי בביגוד וכך לחוות את תחושת הנשיות, הן בגישת הסביבה כלפיך והן, כאמור בהרגשתך שלך עם עצמך. זה בהחלט עדיף על ניתוח. בברכה, ד"ר דליה גלבוע.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים