שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/11/2010 | 01:16 | מאת: מישהו

ראיתי פעם תוכנית בטלוויזיה היו בה בחורים הומיים שדברו על זה שיש חלק מהם שנמשך רק לגברים שהם מעל גיל 40 - 50 ולא נמשכים לבחורים בגיל שלהם ויש חלק שבכלל לא נמשך להומיים רק לסטרטיים רציתי לשאול למה קיימת הוריאציה הזו יכול להיות בגלל התפתחות הילד שזה דבר שלא קשור בגניטיקה ובהרמונים אלא ביחס הילד עם ההורים ?

13/11/2010 | 10:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מישהו, אמנם אני אישית מאמין גדול בהסברים הפסיכואנליטיים של פרויד ולכן סבור שנטייה מינית נקבעת בעיקר ע"י הדינאמיקה המשפחתית, אבל אין ספק שהווריאציות בתוך הנטייה קשורה למרכיבים הסביבתיים ואין כל הסבר ביולוגי מדוע הומוסקסואל מסוים יימשך לכהים, אחר לבהירים, אחד לצעירים ואחר למבוגרים. משיכה של הומוסקסואלים לסטרייטים היא תופעה נפוצה מאוד: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=432 בניגוד למה שחלק מההומוסקסואלים טוענים, אינני סבור שזהו ביטוי להומופוביה וחוסר קבלה עצמית, אלא משיכה למה שמצטייר כיותר גברי. גם משיכה למבוגרים יותר נפוצה למדיי (אם מתעקשים על הסברים פסיכואנאליטיים, ניתן להסביר זאת על ידי חסך בדמות אב). נכון שאם מסתכלים על הומוסקסואלים צעירים, רובם נמשך לבני גילם, אך אם מסתכלים על הומוסקסואלים מבוגרים יותר, רובם נמשך לצעירים וחלק לא מבוטל מוצא בני זוג צעירים יותר במידה ניכרת. למען האמת, זוגות הומוסקסואלים מאופיינים ע"י פערי גילים גדולים הרבה יותר מאשר זוגות סטרייטים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

13/11/2010 | 21:40 | מאת: מישהו

עיקר זה שהילד נמשך לאנשים מבוגרים שהם בגיל אבא שלו זה מעיד על כך שיש הרכב פסיכולוגי שקשור לסביבה וליחסים בין הילד להורים אבל מה אתה אומר כשילד בגיל חמש ו שש מתחיל להרגיש נטיות אלה ומתחילה להתפתח אצלו רגישות אלו והוא עוד בשלב מוקדם כדי להבין את היחס להורים ולהעריך את החיים שלו ושהוא לא אוהב את אבא שלו ומחפש גברים... אם המרכיב היה רק ביולוגי אז סביר להניח שהילד נמשך לילדים בגילו כמו הבחורות הצעירות שמשכות לבחורים בגילם ומצד שני זה טבעי שבן אדם מבוגר נמשך יותר לצעירים כי זה גם כך אצל סטרייטים

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים