טרנסקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/11/2010 | 16:08 | מאת: גילה

מה הרקע לתופעה, סיבות,גורמים, בילדות, מתי לרוב האדם מודע לזה, האם ישנם גיי שהעדיפו להיות הומוסקסואלים מאשר לשנות את מינם או המגדר שלהם?

06/11/2010 | 23:51 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב גילה, שאלותיך הן מאד מהותיות להבנת התופעה של הטרנסקסואליזם או הטרנסג'נדר. לצערנו, לא מצויות תשובות ברורות ומוסכמות או הוכחות כלשהן, באשר למקור התופעה או סיבותיה. יש הסבורים שהמדובר במבנה המשפחתי שיש בו, מסיבה כלשהי משאלה (אולי לא מודעת) לילד מן המין האחר מזה שבו נולד, או שמדובר בקשר הדוק מידי עם ההורה מן המין השני וקשר רופף או גרוע עם ההורה מאותו מין. אולם, לכל ההשערות האלה ולאחרות, אין כל הוכחה. כמו כן, אין כל הוכחה המורה על גורם פיזיולוגי כלשהו האחראי למצב, כך שכרגע הסיבה ממש אינה ברורה. מה שכן מאד ברור, שהתופעה של בעיה בזהות המינית, המתעצבת אצל בני האדם בגיל מאד מוקדם (בגיל שנתיים- שלוש הילד כבר יודע לזהות את מינו ומין חבריו), קיימת אצל ילדים שהינם עסוקים בשאלת זהותם המינית, החל מגיל צעיר. הדבר בא לביטוי ברצון ללבוש בגדים האופייניים למין האחר, במשחקים, בבחירת החברים, ובכלל בעוד תחומי חיים שונים. מאד מעניין שלעיתים (אמנם רחוקות) ישנם טרנסקסואלים המבקשים לשנות מינם, המשוכנעים כי הרצון לשינוי המין החל אצלם רק בגיל ההתבגרות, ואולם בהמשך כשהם מתחקים אחר ילדותם הם מופתעים לגלות, כי התחפשו בפורים, למשל, בדמויות של המין האחר באופן עקבי ולאט לאט מגלים שהרצון להפוך לבן המין השני היה חבוי אצלם כבר מגיל מאד מוקדם, הגם שכנראה מאד הדחיקו אותו. זאת, כנראה, בגלל חשש מתגובת המשפחה והחברה. כאמור, אלה המקרים הנדירים יותר והאופייני דווקא, הוא מודעות ורצון לשנות המין מגיל מאד מוקדם, הגם שבדרך כלל אין מגלים זאת לסביבה ובמשך שנים ארוכות זהו סודו של האדם אשר מנסה להסתירו ככל שרק ניתן. באשר לשאלה של רצון לשנות את המין אצל הומוסקסואלים: הומוסקסואל מכיר במינו וזהותו כגבר (או כאישה (במקרה של לסבית) ברורה לו ואין לו שאיפה לשנות את מינו. מדובר בהעדפה מינית ולא בזהות. ההומוסקסואל למשל, לא יהא מוכן לשנות את גופו באופן לא הפיך ולא ישאף לניתוח המשנה מינו. הבקשה לניתוח היא במקרים שחשים שהגוף שבו נולדו אינו תואם את הזהות והתחושה הנפשית. אזי מצפים מן הניתוח "שיתקן את מה שהטבע עיוות" ויאפשר להתאמה בין הגוף לנפש. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים