זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/10/2010 | 11:01 | מאת: רון

גידי שלום, כיום אני בן 27 ומלוות אותי בשנתיים האחרונות מחשבות רבות על זהות מינית. עד גיל 25 הייתי בקשר עם מס' בנות, ושאלות של מיניות מורכבת בכלל לא עלו על הפרק. אם אנסה לשים את האצבע על אירוע בודד שמסמן את תחילת "תקופת הבלבול", מדובר באדם שעבדתי איתו, ומאוד הערכתי, שאמר לי שאני ביסקסואל ושאגלה את זה על עצמי בהמשך. על כל פנים, היום אני במערכת יחסים בוגרת ובשלה עם אשה בגילי. אני אוהב את חברתי ונמשך אליה. כאשר אנחנו בסיטואציות מיניות אני חש מגורה כלפיה - פיזית ונפשית. בתק' האחרונה אני חש שחלה החמרה במצבי. בסיטואציות חברתיות אני נוטה להתבודד ואפילו היו לי שני מקרים "ניורוטים" שבהם הייתי משוכנע כי מדברים עלי מאחורי הגב שאני הומו, וממש דפיקות הלב שלי עלו. פיתחתי מעין רגישות יתר למילים כגון "הומו, ארון, יציאה" וכדומה. באחד המשגלים האחרונים שהיו לי ולחברתי פתאום דמיינתי שאני שוכב עם גבר, מחשבה שהובילה לגירוי ושפיכה מוקדמת. יתכן מאוד שאני ביסקסואל. גידי, כיצד ניתן למצוא נחת מהמחשבות הטורדניות הללו ולהשלים עם הזהות המינית המורכבת שלי. אנא נסח שאלות מפתח שאוכל למקם את עצמי על הציר שבין הומוסקסואל - ביסקסואל - וסטרייט. תודה

11/10/2010 | 14:10 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רון, על פניו, עולה מתיאוריך שאתה סובל מסוג של הפרעה כפייתית שנקראת Homosexual Obssessive Compulsive Disrorder. זו הפרעה המופיעה אצל גברים הטרוסקסואלים, כאשר התוכן של האובססיות מבטא חשש עצום שמא הם הומוסקסואלים (דוגמאות לכך ניתן לראות בחשש שלך שמדברים על נטיותיך המיניות מאחורי הגב ורגישות-היתר, שמלווה חרדה, למילים שיש להם קשר להומוסקסואליות). אם זה אכן המקרה, ויש לבדוק זאת כמובן עם איש מקצוע פנים אל פנים ולא דרך פורום באינטרנט, אזי הטיפול הוא כמו בכל הפרעה כפייתית אחרת, דהינו, טיפול התנהגותי-קוגניטיבי עם או בלי טיפול תרופתי (תלוי בעוצמת האובססיות, במידת החרדה שהן מעוררות ובתדירותן). אפשרות אחרת היא שאותו אדם שנטע בך את הרעיון עשה זאת על קרקע פוריה ועורר בך נטייה חבויה ולא מודעת של משיכה לגברים, שהתחזקה כעת. מה שמבדיל בין שני המצבים הוא שבהפרעה הכפייתית ההומוסקסואלית אין כל משיכה לגברים, אלא רק חרדה עצומה שמא אני הומוסקסואל ומציאת רמזים לכך בתגובות הסביבה (כפי שתיארת) ובמקרה השני קיימת משיכה (למשל, עוררות מינית - שאינה חייבת להתבטא דווקא בזקפה - כשאתה רואה גברים/בחורים נאים בטלוויזיה, ברחוב, בבריכה בבגד ים וכד'). במקרה כזה הטיפול הוא עזרה למטופל לנווט בין משיכתו לגברים ולנשים: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים