גילוי על בן הזוג

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/10/2010 | 12:29 | מאת: יעל באר שבע

אני נמצאת בקשר של כשמונה חודשים עם בחור מדהים וערכי. לאחר כשלושה חודשים בהם נהלנו קשר הוא שיתף אותי בכך כי בעודו ילד עבר התעללות מינית מצד גבר מאיזור מגוריו שמשכה מספר שנים. בדרך לא דרך גיליתי כי הוא נמשך לגברים ואף מימש נטייה זו אם כי הוא אינו יודע כי אני יודעת על כך. הסיבה שאיני משתפת אותו בכך היא מפאת כבודו ומפני שאני חשה כי זהו נושא רגיש ביותר שעליו לפתוח בעצמו. למרות זאת אני סובלת כל כך. לאחרונה שוחחנו רבות בדבר עתיד הקשר. הוא אמר כי אם יש מישהי שהוא רואה אותה מגדלת את ילדיו זו אני וכי הוא אוהב אוי כל כך אם כי ישנו משהו שחסר לו. שאם ניפרד הוא לא יהיה שלם אך גם אם נהיה יחד. הלב שלי נשבר. אני מבינה כי הוא נמצא בחיפוש עצמי אחר מי הוא ומה הוא וכמובן שמקשרת את שאלת זהותו המינית לכך. אני שואלת את עצמי אם יש בכלל סיכוי לקשר נורמאלי ולזוגיות בריאה וטהורה. הלב שלי מרגיש שאני חייבת לשתף אותו במה שאני יודעת, ועדיין איני מסוגלת לעשות זאת וגם איני יודעת כיצד לעשות זאת. אני תוהה לעצמי שלא סתם הוא אינו בחר לשתף אותי בנושא. הוא בעצמו לא ממש התמודד איתו לגמרי ואולי לכן הוא אינו מסוגל לשתף אותי ברחשי ליבו אך עם זאת העובדה שאני נושאת עמי ידיעה ולא מסוגלת לשתף בה איש פשוט שוברת אותי. אני מרגישה שיש על כתפיי משא עצום ולא יודעת כיצד לנהוג. הידיעה כי יש דבר שלעולם לא אוכל לתת לו וכי לעולם לא יוכל להיות שלם איתי כל כך קשה ואני שואלת את עצמי אם בכלל קיים סיכוי לקשר כזה. או שאולי הוא עצמו כבר הגיע להחלטה...

04/10/2010 | 23:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעל, עם כל ההבנה ללבטיו ולסבלו הרב של הבחור, את זו שפנית לפורום ועל כן, ברגע זה טובתך, ורק טובתך, היא זו שעומדת לנגד עיניי. לכן המלצתי לך היא לא לפתוח את הנושא כדי לא לפגוע בבחור שאת מעריכה וכנראה גם אוהבת, אך כן להיפרד ממנו כבן זוג. יכול להיות שתוכלי להישאר ידידה שלו ויכול להיות שלא. מן הסתם המשך הידידות יקשה מאוד על תהליך הפרידה, עם כל הקושי שבדבר. אפשרי לבחור לחפש ולמצוא את עצמו ומצאי לעצמך בחור אחר. אני מניח שחלק מהקסם בקשר הוא רגישותו של הבחור, שעולה כנראה על רגישותם של בחורים סטרייטים, אך כנראה שתצטרכי לחפש את הרגישות הזו בצורות אחרות, ואולי יום אחד בעתיד, גם אצלו כידידת נפש שלו, כאשר ימצא את עצמו. אני מקווה שלא ניפצתי לך חלומות/משאלות, אך מניסיוני ככל שחותכים מוקדם יותר במצבים כאלה, הכאב פחות גדול עבור שני הצדדים. אני גם נוטה להאמין שאותה "דרך לא דרך" שבה גילית את משיכתו לגברים היא תוצאה של איזה שהן עקבות שהוא השאיר אחריו כדרך לא מודעת שלו לספר לך על משיכתו לגברים. אחרת, היה נזהר יותר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

06/10/2010 | 19:20 | מאת: יעל באר באר שבע

האם לדעתך משיכה של גבר לבני מינו חזקה יותר מהמשיכה שלו לנשים? האם זוהי נטייה שלעולם לא תוכל להיכחד? האם לא קיימים זוגות החיים את חייהם באושר על אף שקיימת נטייה של בן הזוג לשני הצדדים? מדבריך עולה כאילו הוא הומוסקסואל לחלוטין... האם כך הדבר וזוהי רק מעין "הסתתרות" מאחורי קשר נורמאלי לכאורה???

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים