היפנוזה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/09/2010 | 23:42 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לברר על היפנוזה ככלי להעלאת זכרונות. לאחרונה אני מוצאת עצמי סקרנית לגבי אירוע שחל בחיי בילדותי, (הטרדה מינית), אך קשה לי לזכור את פרטיו. האם דר היפנוזה אני אוכל להיזכר בפרטים? כרגע ישנה תמונה כללית מידי.. תודה וחג שמח.

26/09/2010 | 04:55 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיטל, השימוש בהיפנוזה למטרה שאת מציינת היה נפוץ בעבר במסגרת טיפול פסיכואנליטי אורתודוכסי מתוך הנחה שהחייאת האירוע הטראומאטי תחת היפנוזה מביאה לפתרונו. כיום משתמשים בהיפנוזה לצרכים אחרים, ובעיקר מלמדים את המטופל להשתמש בעצמו בטכניקות היפנוטיות לצורכי דימיון מודרך והרפיה. לדעתי, במצב עדין ורגיש כמו שלך צריך לשמור על הקיים ולא לערער את המערכת באמצעים אגרסיביים. נסי לקבל תמיכה באתר "מקום" www.macom.org.il המיועד לכך וכולל גם אנשי מקצוע המתמחים בנושא ופועלים שם בהתנדבות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים