כל כך הרבה שאלות ובעיות מאיפה להתחיל?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/08/2010 | 04:32 | מאת: יוסי

שלום, אני מניח שהשאלה הראשונה שלי תהיה איך מתגברים על הההנגדות העזה שיש לי לכל הנושא הזה למשל בהיבט של התחלת שיחות וטיפול? כלומר אני בטוח שאם אקבע פגישה אז לא אגיע או אם אגיע אז אשתוק שתיקה מביכה במיוחד. קשה לי מאוד לקבל את עצמי ודברים נוספים. כאן קל לי לכתוב כי זה אנונימי. אני בחור צעיר ואני מרגיש שחיי מתפספסים לי רק בגלל נטייתי. תוכל לייעץ לי? אולי איזה פיתרון קסם מתקדם? יש שיטות מתקדמות להתגבר על החסימה שלי? המטרה היא בסופו של דבר להיות מספיק חזק לצאת מארון, לחיות כפי שאני רוצה, בשקט ובשלווה וליצור חיים אמיתיים. יש מצב כזה בכלל בשבילי?

01/08/2010 | 10:51 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוסי, אני שמח על השאלה, משום שאני רואה את עיקר מטרתו של פורום ייעוץ פסיכולוגי באינטרנט כעזרה כצעד ראשון לקראת פנייה לטיפול פנים אל פנים. פנייה לטיפול היא צעד קשה מאוד ואתה ראוי להערכה על האומץ לבקש עזרה כדי לפנות. מדובר גם בהתגברות על דעות קדומות לפיהן פנייה לטיפול היא צעד של חולשה, כשלמעשה זהו ביטוי לאומץ, גם על נכונות להיחשף בפני אדם זר וגם על ויתור על שליטה ונכונות להפקיד חלק מהרווחה הנפשית שלך באופן חלקי וזמני בידי אדם שעדיין אינך מכיר. החששות שלך, אפוא, טבעיים, נורמאליים ומובנים, במיוחד כשאתה צעיר וזה הטיפול הראשון שלך. הואיל ומדובר בחששות נפוצים כל כך, גם אנו המטפלים רגילים להם ומשתדלים, כל אחד בדרכו, להקל ככל האפשר על הפנייה ועל המבוכה שבמפגש הראשון או אפילו במפגשים הראשונים. ראשית, חשוב שתדבר עם המטפל על עצם הקושי לפנות. אמנם לא זה הנושא שלשמו אתה פונה, אך חשוב מאוד ללבנו כבר בהתחלה. אולי הוא גם מבטא חששות להתחיל קשרים בכלל, חרדה חברתית, קושי לתת אמון, פחד מתלות ועוד נושאים רבים אחרים שהקושי לפנות לטיפול מייצג אותם. לכן חשוב מאוד לחלוק את הקושי עם המטפל, עוד בטלפון. שנית, אתה יכול לקבוע בינך לבין עצמך ו/או תוך שיתוף המטפל שמדובר בפגישת התייעצות אחת. בעצם זה מאוד דומה לדייט. אפשר לחפש בן זוג לכל החיים, אך זו מטרת-על. המטרה הצנועה הקטנה יותר היא לקבוע דייט הכרות אחד ואני מציע לך לאמץ את הצעד הקטן הזה גם לגבי קביעת פגישת הכרות ראשונה אחת עם מטפל שאינה חייבת להיתפס כ"חוזה לכל החיים". אתה חושב שתוכל לעשות את זה? בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

01/08/2010 | 19:13 | מאת: יוסי

תודה, אבל התשובה שלך מוזרה ותמוהה בעיניי.. כלומר אני לא יודע איך לאכול אותה... מה תיתן פגישת התייעצות אחת?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים