מתוסכל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/07/2010 | 16:54 | מאת: אמיר

שלום דר אני בן 35 נשוי מגיל 15 ואני התחלתי לאונן ולפנטז על מבוגר שמזיין אותי על מבוגר שאני מוצץ לו שאני על הברכיים ומתמסר לו אני חיי קשה עם התחושות והמחשבות שרצות בנשמתי כל יום בין לעשות את זה או לא הפחד מתיש אותי בין אם אני יעשה את זה ואני יחסף מול גבר שידע שאני חושק בגבר ובין זה שאני לא עושה את זה ומתיסר כל יום שאני מפנטז אני מאבד את השליטה על עצמי וכל משבא לי זה להרגיש זיין כל יום חושב על זה כל שעה וזה מדכא אותי לפעמים אני מוצא את עצמי מאונן 5 שעות רצופות זה ממש מתיש אותי מה עליי לעשות האם עליי לנסות יחסים עם מבוגר או מה האם זו מחלה שאפשר להתרפא ממנ או , או צריך להבין שזה אני , אני גבר שאוהב זיין , ולא לעייף את נפשי?

28/07/2010 | 18:01 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמיר, כמו שאני רואה את הדברים, כדאי להפריד כאן בין 3 מרכיבים שונים: א. במידה ואתה נמשך גם לנשים ומסוגל לקיים יחסי מין עם אשתך, לא כדאי לפרק את הנישואין או אפילו לחשוש מפירוקם בגלל משיכתך לגברים, משיכה שעד כה לא ניסית לממש. אם איבדת את משיכתך לנשים והתפקוד המיני שלך עם אשתך נפגע, המצב שונה. ב. האוננות הכפייתית שלך - כאן מדובר בבעיה בפני עצמה שאינה קשורה בהכרח למושא התשוקה המינית. אוננות בסדר גודל של 5 שעות ליום מופיעה במקרים נדירים אצל נערים בגיל ההתבגרות או בחורים צעירים הרבה יותר והם חלק מהפרעה כפייתית כוללת, גם ללא כל משיכה לגברים. כאן הטיפול הוא בד"כ שילוב בין תרופות נגד כפייתיות וטיפול התנהגותי-קוגניטיבי שנועד לפתח שליטה עצמית, כמו בגמילה מהרגלים מטרידים אחרים. 3. ללא שום קשר לנאמר עד כה, לא נראה לי שמשיכה מינית לגברים בסדר גודל שאתה מתאר יכולה להישאר בלי מימוש או לפחות ניסיון למימוש. מימוש המשיכה אינו חייב לפגוע בתפקוד המיני שלך עם אשתך, במידה והוא לא נפגע עד כה. אתה מתאר פנטזיה על אקט מיני מאוד מסוים - ולא איזו כמיהה ליחסים רגשיים עם גבר. מימוש כזה עשוי להביא אותך על סיפוקך אך גם ייתכן שיתברר לך שבמציאות אתה לא אוהב את המגע המיני הזה כמו שאתה מדמיין לעצמך אותו בפנטזיה. בכל מקרה, מבחינת דחיפות, אם אכן אתה עסוק באוננות 5 שעות רצופות, זו הבעיה הדחופה ביותר לטיפול, ללא קשר לתוכן של המשיכה המינית. הכתובת לטיפול בכך הוא פסיכיאטר מומחה להתאמת הטיפול התרופתי הרצוי ופסיכולוג העובדה בגישה התנהגותית-קוגניטיבית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים