שוני יסודי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/07/2010 | 15:01 | מאת: חסוי כמובן

האם התאים במוח שקובעים את הנטיה המינית גדלים/נוצרים בגיליאים 3-5?

25/07/2010 | 15:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חסוי, אין כל תאים במוח שקובעים את הנטייה המינית. ישנה קבוצת תאים בהיפותאלאמוס, אשר נמצא במחקרים על בעלי חיים בלבד שאחראיים להתנהגות מינית גברית והם מפותחים יותר בגברים מאשר בנשים. במחקר שערך פרופ' סימון לווי בשנת 1991 הוא מצא יותר תאים כאלה אצל גברים הומוסקסואלים מאשר אצל גברים הטרוסקסואלים במספר מאוד קטן של מוחות שניתח לאחר המוות. הוא עצמו מסייג את הממצא כדלקמן: This finding hasn’t been replicated (or refuted) by other labs. If it is correct, its significance is unclear since the SCN is not known to play a role in the generation of sexual feelings or behaviors. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

26/07/2010 | 23:45 | מאת: חסוי כמובן

תודה רבה גידי(: אגב בלי קשר, המחקרים האלו בודאי עוזרים לכולם, אם זאת שאני חושב על לקיחת מוח של אדם ושחותכים אותו ומסתכלים וכל מני דברים כאלה. . . זה מסוג הדברים שגורמים לי לשנוא את המדע,הפסיכולוגיה, גם אם הכל לטובה, זה המקדש האחרון שיש לאדם ולחפור בפנים ולגלות דברים, האם הכל צריך לדעת, אי אפשר להשאיר דבר כמו שהוא בלי לגעת עד סוף החיים לנצח. . .

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים