דימיונות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/07/2010 | 23:59 | מאת: אנונימית

שלום, יש לי שאלה..אני מצטערת שאני מעמיסה בפרטים , אני רוצה שתקבלו את התמונה הברורה. אבא שלי בעלי בסביבות גיל ה-60. מדובר באדם דתי (לא חרדי) המרבה לקרוא ולהתעסק בתורה ובגמרא. לאחרונה איבחנו אצלו בעיות זיכרון (הצתמצמות של הזיכרון). בשנתיים האחרונות הוא כל הזמן מדבר על כך שהמשיח יבוא למשל, "בראש השנה המשיח יבוא" וכשהוא מבושש מלהגיע, וכבר מגיע סוכות אז הוא אומר "המשיח מגיע הפעם באמת!" ואף אחד לא מחזיר אותו למציאות.. המצב החמיר וב-8 חודשים האחרונים הוא מדבר על התגלויות של מלאך שמגיע אליו. המלאך מדבר איתו ואומר לו לעשות או לא לעשות דברים מסוימים והוא נמצא בהתקשרות מתמדת איתו. על חלק מהדברים הוא מספר לחמותי. הוא אומר שהמלאכים ריפאו אותו, תיקנו לו את הזיכרון ועכשיו הוא זוכר יותר טוב. הוא מספר המלאך אמר לו שהוא יכול לברך אנשים וחולים.. המלאכים אומרים לו שהוא בריא (בעיות בפרוסטטה) לכן הוא מפסיק ליטול את התרופות שלו, לא מספר לאף אחד והמצב תוך שבוע מידרדר. מדובר באדם שתלוי בחמותי (לא בגלל נכות, אלא כי כך הוא הורגל)מבחינת אוכל, בגדים, ותרופות) אחיו של חמי נפטר, ולפני שהוא נפטר, חמי ניגש לחמותי ואמר לה שהוא לא יכול לעשות שבת בבית ואסור לו לספר מדוע, כי המלאך לא מרשה . לאחר שיכנועים , חמי הסתגר בחדר לכמה דקות וכשהוא יצא הוא אמר המלאך מרשה לו לספר, הוא לא יעשה שבת בבית כי אח שלו ימות והוא ישב שבעה. מיותר לספר שאחיו לא נפטר באותה השבת אלא 3 שבועות לאחר מכן. בבית החולים דקות ספורות לפני הפטירה חמי ביקש מכולם לצאת מהחדר כי המלאך אמר שחמי צריך להיות לבד עם אחיו ורק כך האח החולה יקום על רגליו ויבריא. מובן שזה לא קרה. מה צריך לעשות עם בן אדם במצב הזה? זו משפחה מאוד שמרנית. והמילה פסיכיאטר/פסיכולוג מעוררת בהם רתיעה.

22/07/2010 | 16:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אנונימית, אמנם פנייתך אינה קשורה לנושא הפורום, אבל קשה להישאר אדיש אליה. אם המילה פסיכיאטר מעוררת רתיעה, יש שתי דרכים שאני יכול לחשוב עליהן. האחת היא לפנות לרב הקהילה ולהתייעץ. הרב לבטח יבין שמדובר במצב נפשי הדורש התערבות של איש מקצוע והואיל והתכנים של ה"דימיונות" קשורים לדעת, אולי הוא ימצא נתיב אל ליבו של אביך. דרך נוספת, ולא סותרת, היא לפנות לרופא המשפחה של אביך ולהתייעץ איתו. אם יש קשר של אמון עם רופא המשפחה, אולי אביך יסכים לראות תחילה את רופא המשפחה, או רופא המשפחה יוכל לבוא לבקר אותו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים