שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/07/2010 | 18:35 | מאת: נתי

קראתי את גישתך שלפיה אדם החש משיכה לבני מינו - הינו אוטומטית הומוסקסואל, והדבר אינו ניתן לשינוי. האם אתה מאמין כי הקביעה היא מוחלטת או שהיא תלויה גם בגורמים סביבתיים-אישיים של המטופל? אני אישית גדלתי בסביבה דתית עם סוג של הפרדה בין בנים לבנות בתיכון, מעולם לא התנסיתי בקשר מיני ו/או זוגי, בקושי ידעתי כיצד נראה איבר מין נשי, ובעיקר סבלתי מהיעדר דמות אב בחיי (סוג של אב נוכח-נפקד) ומאידך כל חיי סבבו סביב דמות אם דומיננטית איתה הזדהיתי (גם מגדרית). האם גורמים סביבתיים/משפחתיים כאלה אינם משפיעים רבות על נטייתו של אדם? כיום אני בשנות העשרים המאוחרות לחיי ובשנים האחרונות מצאתי את עצמי לפתע עובר בטבעיות תהליך של קבלה ובניה מחדש של הזהות הגברית שלי ואני שלם איתה. האם זה אומר שגם המשיכה שלי לבנים היא רק עניין של דפוס מחשבה שמקורו בתנאים הסביבתיים שעברתי, ולכן היא ניתנת לשינוי? כמו שציינתי אין לי שום ניסיון מיני עם אף אחד מהמינים - האם ייתכן שגם המשיכה היא רק בראש?

22/07/2010 | 10:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נתי, תודה על השאלה החשובה. בניגוד לרבים אחרים, אני מקבל במאת האחוזים את הדינאמיקה המשפחתית שאתה מתאר כסיבה להומוסקסואליות. ואולם, כמו בתופעות פסיכולוגיות רבות אחרות, הבנת הסיבה אינה מבטיחה שינוי, כפי שתוכל לראות להלן ממכתבו של פרויד עצמו לאם אמריקנית: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=179 יתר על כן, ניסיונות טיפוליים לשנות או לתקן את הנטייה המינית הסבו הרבה יותר נזק מאשר תועלת, יעילותם לא הוכחה במחקר ואילו הנזק הוסתר במכוון ע"י המטפלים, אם כי אנחנו רואים אותו במשך השנים בטיפול, בניסיון לתקן את הנזק המתבטא בכך שהמטופל הרגיש כישלון, יצא קרח מכאן ומכאן ופיתח ייאוש ודיכאון עד כדי אובדנות. על סמך ממצאים אלה קיבל האיגוד הפסיכולוגי האמריקני החלטה לפיה כל ניסיון לעשות זאת הוא עבירה על כללי האתיקה המקצועית, בין היתר משום שזו הבטחת שווא והיעדר גילוי נאות: http://www.apa.org/about/governance/council/policy/sexual-orientation.aspx להלן עובדות מדעיות נוספות על אותם טיפולים: http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/html/reptherapy.pdf אני שמח לשמוע על השיפור שחל בתדמיתך הגברית. הוא, ללא ספק, תורם לדימוי העצמי הכללי שלך. אם בא לך לטעום מכאן ולטעום משם, גם גברים וגם נשים, בלי להיכנס לאמביציות מיותרות, אתה מוזמן לראות מה מזמנת לך המציאות. השיפור בגבריות אין בו כשלעצמו כדי לחסל את המשיכה לגברים, אבל אתה מוזמן לעשות את הבדיקה בעצמך על עצמך, בזמנך הפנוי, וללא לחץ. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

23/07/2010 | 15:15 | מאת: חסוי כמובן

לפי דעתי האישית בלבד התיאוריה של פרויד לא עונה כל כך לשאלה למה יש הומואים,למה זה קורה? חבל שיש אבות עוינים, פסיבים, אימהות שתלטניות וכ"ו ובאמת זה טוב בלי קשר שאבות יקדישו יותר זמן לבנים שלהם כי הם מפספסים זמן יקר ולא סתם לרוב ילדים יותר רוצים את אימא מאשר את אבא. . . ככה נדמה לי(בלי קשר לנטייה מינית) עכשיו ככה: - אם הומוסקסואליות נגרמת כתוצאה מאב "כושל" מדוע יש הומוסקסואלים גם להורים "מוצלחים". . למשל ילד הומו להורים פסיכולוגים שאמורים לדעת איך לנהוג עם ילדים? -איך זה שיש הומוסקסואלים במשפחות שהילדים התייתמו בשלב הפלאי לפניו או אחריו? -למה יש רק ילד אחד הומוסקסואל במשפחה שהאב "כושל" גם ילד/ה שגודל במנזר או כנסיה שבו רק אחד מהמינים,עשוי להיות גיי -בחיות לרוב האב פסיבי ונוטש את האם עם הצאצאים או שלא שותף לגידול ובכול זאת לא נצפים אצל בעלי חיים שיעור גדול יותר של הומוסקסואלים (יתכן בגלל שהסיבה היא גנטית או בשלב העוברי, ואותם הומוסקסואלים לא מתרבים). -היה מקרה שתינוק למשפחה (נדמה לי אמריקאית) נולד כבן בשם ג'ון ועבר תקלה בברית המילה וכתוצאה מכך החליטו ההורים לשנות לו את המין וכבר בתור תינוק הוא נקרא ג'ואן והולבש שמלות ובכול זאת אחרי גיל ההתבגרות הוא רצה וגם שינה את מינו. -יכול להיות באמת שמה שאנחנו חושבים תחילה אנחנו מזהים לאחר מכן לפי הריח. ומכאן שמשיכה מינית לא נקבעת לפי ריח (פרומונים)– אחרת לא היינו מרגישים עוררות מינית מצפייה בפורנו או שאנחנו מצוננים ועוד. . . אם זאת יש אנשים שלא מבדילים בין פטרוזיליה לכוסברה ומהריח הראשון ועד סוף החיים סולדים מכוסברה. לפי דעתי האישית- באמת כל ילד שנולד מנסה למצוא לעצמו לאיזה מגדר הוא שייך ואם הזמן משליך את הנטייה המינית שלו על בני המין שלו או בני המין השני. אם זאת ההחלטה באיזה מגדר הילד מזדהה איננה קשורה להורים טובים או רעים, אלה זה עניין יותר של חומרה מאשר של תוכנה. לילד יש רגשות הוא לא רואה רק את אבא שלו או את אימא שלו בעולם אלא הרבה גברים ונשים,הרבה אימהות והרבה אבות, והוא חש בהרבה אמוציות. מעניין לראות מה משיכות של אדם שלא היה בהכרה בשלב הפאלי בחייו. אגב תאומים זהים יכולים להיות עד 25% לא זהים, תביעת האצבע שלהם שונה, גם המראה שלהם לא ממש זהה, ובמיוחד יש חשיבות לזמן בו הביצית השתכפלה כך שגם השלב העוברי הוא עניין מרתק. לדעתי מכיוון ששני בני המין מזדהים עם המין הנשי ומשליחים את התשוקה המינית שלהם על בני המין השני . . . ולא מזדהים עם בני המין שלהם ובנוסף משליכים את התשוקה המינית שלהם על בני המין שלהם. . אזי רוב ההומואים בתיאוריה לא רק לא אמורים להיות גברים סטרייטים אלה טראנסקסואל אבל הרבה מצליחים לעשות מאין אחד ועוד אחד ולהגיע למסקנה שטראנסג'נדיריות בשבילם לא על הפרק מסיבות שונות. . .(הניתוח,אי שינוי הגנטי האמיתי של האדם,מבחוץ אישה מבפנים גבר, וגם אנחנו נקשרים רגשית וטוב שכך לגופנו), הערות הקשות שהרבה בנים סופגים על כל שינוי נשי-גידול שיער לאיזה קוקו,סידור גבות,איפור,חולצה ורודה וכ"ו. ולכן יש הרבה טראנס שהשאירו את איבר מינם כמו שהוא ורק הוסיפו שדיים למשל ומראה חיצוני של אישה. אבל הרוב מטפחים את עצמם כגברים ונוהגים כגברים . . .אבל חושבים דומה לנשים. עובדה בפורים שתי התחפושות הפופולאריות ביותר בת"א הם מלאך ואישה. * אני חייב לומר לדעתי האישית הומוסקסואליות איננה חולי פיזי או נפשי אלה צורת חיים נוספת שיש בה בעיה אחת בלבד והיא שאי אפשר להוליד ילדים משותפים גנטיים משני ההורים ע"י אם פונדקאית ושני תאי זרע וביצית ריקה והסיבה הזאת משפיעה על הנוסחה השמרנית – גבר+אישה= צאצא ומשפחה/=> המשכיות כלומר זה נתפס שהמטרה העיקרית או החשובה ביותר מאהבה ויחסי מין היא הולדה של ילדים, איחוד בין שני אוהבים שמצאו דמיון/התאמה בינם וכך הדנ"א ממשיך להתקיים הלאה. נכון שזה יותר בדיוני ממדע בדיוני- אבל אני הומו מותר לי לחשוב אחרת(:

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים