ביישנות קיצונית או חוסר משיכה לנשים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/07/2010 | 17:49 | מאת: סקרנית

הי גידי יש לי חבר חודשיים. שנינו בני 27 והוא מעולם לא קיים יחסי מין כששאלתי אותו על כך הוא טען שזה נובע מחוסר בטחון. אני מנסה להיות מאוד מתחשבת קשובה וסבלנית כשאנחנו במיטה אך נוצר מצב שרק אני יוזמת מגע פיזי ומיני הוא לא אקטיבי (הוא לא מנסה לגעת או לנשק אלא מחכה שאני אעשה את הצעד הראשון). חשוב לציין שיש לו זקפה ממני די מהר אך הוא מאוד פסיבי במיטה וגם כשאני נוגעת לו באיבר המין (עם היד או עם הפה) הוא בקושי זז ונראה שהוא לא מגורה (חוץ מהזקפה). לא שכבנו עדיין. השאלה שלי היא האם זה נובע מביישנות או חוסר בטחון קיצוני או שהוא לא נמשך אלי או לנשים? תודה

22/07/2010 | 09:52 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום סקרנית, לפי תיאורייך, משהו מאוד משובש גם אצל הבחור וגם בנכונותך לשאת התנהגות מעליבה כזו, שפוגעת בדימוי העצמי המיני שלך כאישה - תהיינה אשר תהיינה הסיבות למצב המביך הזה. על פניו, הזקפה בהחלט מעידה על עוררות מינית, אבל צריך לעשות איתה משהו והבחור הוא זה שצריך לעשות איתה משהו ולא את. אני לא רואה כל סיבה מדוע בחורה בת 27 (או, למעשה, אישה בכל גיל) צריכה "להזיע" קשה כל כך כדי לעורר אצל בן זוגה עניין מיני. המלצתי לך היא לעשות "חישוב כללי", שייקח בחשבון את כל ההיבטים האחרים בקשר (שעליהם לא כתבת). אם משתלם לך להשקיע בקשר על סמך הדברים האחרים שאת מקבלת בו, אני חושב שאת להפסיק להיכנס למיטה עם הבחור, לשים את הדברים על השולחן בצורה רגישה אך אסרטיבית, לדבר אך ורק על עצמך ("אני פגועה", "אני מרגישה שאני לא מושכת אותך", "פוגע בי שאני צריכה לכרכר סביבך" וכיו"ב) כדי לא להיכנס למקומות פגיעים מדיי אצלו ולהציב סוג של אולטימטום שאו שתלכו לטיפול זוגי או שעם כל הצער שבדבר, את מעדיפה לחתוך כאן לפני שהעניינים יסתבכו והיה קשה יותר להיפרד. בשיחה כזו מאוד רצוי להזכיר את כל הדברים החיוביים בקשר ואת רגשותייך החיוביים אליו כדי לא להישמע תובענית מדיי, אך בהחלט גם לעשות את כל מה שכתבתי קודם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים