שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/07/2010 | 14:56 | מאת: ניב

היה איזה תוכנית על זואופיליה ורציתי לדעת האם זה נחשב מחלה נפשית ובנוסף האם זואופיליה כמו הומוסקסואליות יכולה להופיע בכל גיל בחיים? בתודה ניב

04/07/2010 | 15:59 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ניב, זואופיליה מקוטלגת יחד עם כל הפאראפיליות האחרות ב-Diagnostic Statistical Manual של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני וב-ICD-10 של ארגון הבריאות העולמי. לא הוקצתה לה קטגוריה אבחנתית בלעדית בגלל נדירותה והיא מסווגת כפראפיליה שאינה כלולה בקטגוריות האחרות. לרוב היא אינה הפרעה נפשית העומדת בפני עצמה אלא חלק מהפרעה נפשית כוללת יותר. מקובל לחשוב שהיא משקפת התנסות בילדות או היעדר נתיבים אחרים להתבטאות מינית.משיכה מינית בלעדית לבעלי חיים ולא לבני אדם היא נדירה ביותר ולרוב הסובלים ממנה סובלים מפאראפיליות נוספות. לרוב הם לא יבקשו עזרה למצבם והם לא יגיעו לאנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש בגלל הזואופיליה אלא בגלל בעיות אחרות. (בנימה אישית יותר - קצת התלבטתי אם להשיב על השאלה בפורום העוסק בהומוסקסואליות, שהיא נטייה מינית הממומשת בין בוגרים ובהסכמה הדדית של שני הצדדים.) בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

04/07/2010 | 17:12 | מאת: ניב

תודה שבאמת עניתה בפורום שכלל לא קשור לנושא .עכשיו אני יתיחס יותר על עצמי אם בגיל 9-10, פעם אחת יצא לי שכיאלו אני סליחה על הביטוי "מזיין" את הכלבה זה היה ל 4 שניות האם זה אומר שאני זואופיל?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים